REVIEWJPS Labs

JPS Labs


Rene Smit | 09 mei 2003 | JPS Labs

Als recensent voor hifi.nl ben ik altijd op zoek naar nieuwe of interessante producten om aan de lezers te presenteren. Regelmatig kwam ik in advertenties en recensies van buitenlandse bladen het merk JPS-Labs tegen, een Amerikaanse kabelfabrikant die claimt “the worlds finest cables” te maken en gezien het grote aantal gebruikers onder reviewers van gerenommeerde buitenlandse bladen waarschijnlijk geen grootspraak.

Dit soort claims maakt nieuwsgierig en ik besloot dat het tijd werd een kabel voor recensie aan te vragen. Mijn zoektocht naar een Nederlandse vertegenwoordiger van het merk leverde geen resultaat op, en er zat dan ook niets anders op dan rechtstreeks met Joe Skubinski, de man achter JPS-Labs, contact op te nemen. Op mijn e-mail volgde een prompt antwoord: Joe was zeker bereid mee te werken aan een review voor hifi.nl en ik mocht hem een verlanglijstje toesturen. Uit het rijke aanbod van JPS-Labs, ze maken o.a. interconnects, luidsprekerkabels, digitale kabels en power-cords, werd besloten een Superconductor FX interconnect te bespreken.

Zo’n twee weken nadat een definitieve afspraak was gemaakt lag er bij thuiskomst van de dagelijkse arbeid een pakketje uit Amerika. Snel een mesje uit de keukenla gerukt om het pakket te openen. In de bruine kartonnen omdoos bevond zich een eenvoudige maar k(l)eurig bedrukte kartonnen verpakking waarop duidelijk aangegeven staat om wat voor product het precies gaat. De interconnect zelf is verpakt in een speciale antistatische plastic sealbag om volgens Joe de pre-burned conditie te handhaven.

JPS-reda_24-04-03

JPS-Labs levert alle interconnects ingespeeld af en leveren daardoor gelijk na aansluiten maximaal resultaat. Nog een week of 2 à 3 verder inspelen in de eigen set geeft nog wel extra verbetering zoals ook bleek tijdens de test. Alles bij elkaar ziet de verpakking van het eigenlijke product er verzorgt en strak uit zonder te vervallen in kosten verhogende speciale houten dozen en andersoortig uiterlijk vertoon. Alles bij elkaar dus geheel in de lijn van de filosofie van de fabrikant, “ een high-end product leveren tegen een zo realistisch mogelijke prijs”.

JPS_07-05-03De Superconducter FX interconnect maakt gebruik van een unieke door JPS gepatenteerde geleider te weten Alumiloy. Deze geleider bestaat uit een combinatie van puur koper, aluminium legeringen en andere niet nader genoemde elementen welke specifiek en op een speciale manier gecombineerd worden. Wanneer we JPS moeten geloven zou een combinatie van deze elementen er voor zorgen dat de kabel zeer neutraal klinkt en een muzikaal timbre ontstaat wat door geen enkele andere kabelfabrikant wordt geevenaard. Hoewel de het gebruik van Alumiloy vergrote bandbreedte ten opzichte van andere geleiders middels metingen aan te tonen is geeft JPS er de voorkeur aan de positieve reacties van gebruikers zwaarder te laten wegen. De JPS kabels worden zowel in professionele opname studio’s als ook in high -end audiosets gebruikt. Wanneer je als lezer meer wilt weten over de gebruikte materialen en technologie kijk dan op de informatieve site van JPS met het adres www.jpslabs.com.

EDITORS' CHOICE