REVIEWPioneer

Pioneer DCS303 set

Rene Smit | 06 maart 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Wanneer ik mijn vrouw vertel dat we gedurende een maand een compleet thuis theater van Pioneer ter recensie in huis krijgen reageert ze in eerste instantie bijzonder negatief. Ze ziet de bui van 5 extra speakers, subwoofer en de daarbij noodzakelijke kabels al hangen. En dat ook nog uitgerekend tijdens de feestdagen waarbij de gemiddelde Nederlandse huiskamer toch al een metamorfose ondergaat door het binnen brengen van de gebruikelijke kerstboom en aanverwante zaken.

Ook de timing van de bezorger van de goederen  is fantastisch. Stel je een doorsnee Nederlands gezin voor met 2 kinderen van 4,5 en 3 jaar oud die op 5 december eind van de middag in afwachting zijn van de grote kindervrind uit het verre Spanje. Plots gaat de bel………………verschrikte gezichten, de spanning is te snijden. Pappa moet mee naar de deur want de Sint is plotseling toch wel eng, de deur zwaait open en een vriendelijke man zegt: goedemiddag, de Nederlandse pakketdienst met een zending van Pioneer Nederland. Boegeroep is zijn deel en ergens achter in de hal roep ik: ja, dat is voor mij zet u het daar maar neer! De kinderen vragen zich verbaasd af waarom Sinterklaas de cadeaus voor Pa met de pakketdienst laat bezorgen dus er is het één en ander uit te leggen. Gelukkig voor de kinderen arriveert ook Sinterklaas enige minuten later met een zak vol pakjes die wel voor hen bestemd zijn.

Pioneer_DCS303_06-03-03

Wanneer enige uren later de rust weergekeerd is sleep ik de 2 relatief bescheiden dozen de kamer in en begin met uitpakken. Mijn vrouw vraagt wanneer de ontbrekende dozen geleverd worden want een complete set met 5 speakers en een subwoofer kan toch nooit in 2 dozen verpakt zijn. Toch wel, de set is handzaam verpakt in 2 dozen, 1 met de dvd-speler annex receiver en 1 met de speakers inclusief de benodigde bekabeling. Na alles op de eettafel te hebben uitgestald hoor ik achter me: “mmmmmmmmmm, mooie kleur die speakers past goed bij onze televisie”. Inderdaad, de speakers zijn uitgevoerd in de momenteel zeer gewilde kleur zilvergrijs in plaats van het tot voor kort voor speakers en tv’s gebruikelijke zwart. Ook de dvd-receiver kan haar goedkeuring wegdragen. Een superslank apparaat uitgevoerd in hetzelfde zilvergrijs met subtiele chroomaccenten.


EDITORS' CHOICE