REVIEWPioneer

Pioneer DCS303 set

Rene Smit | 06 maart 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Kijken en luisteren
Pioneer_DCS303_06-03-03Gedurende de weken dat de Pioneer surroundset bij ons logeerde zijn we een regelmatige gast van de videotheek geweest. Er is gekeken naar films in allerlei genres van actie tot drama. Ook kwamen diverse films uit de eigen collectie nogmaals aan bod. In de reeds meerdere malen bekeken film Jurassic Park van Steven Spielberg laat de DCS-303 horen dat Dolby Digital toch wel een behoorlijke stap vooruit is in detaillering en surroundeffecten ten opzichte van mijn nog slechts met Dolby Pro-Logic uitgeruste Philips tv. In de scène waar de computerdeskundige zich tijdens een gierende storm per jeep een weg baant door de jungle  heb ik plotseling de neiging naar mijn  schuurtje te lopen om mijn regenpak te halen. Zo duidelijk hoor ik de regen om me heen kletteren!  In de befaamde “deuren” scène van the Haunting laat de kleine subwoofer de aluminium deurposten van onze woonkamer trillen. Voorwaar geen slechte prestatie gezien de bescheiden afmetingen van subwoofer.

Om de subwoofer nog iets strakker te laten klinken en waarschijnlijk ook de buren een plezier te doen heb ik de sub na een paar dagen op Sonic Design dempertjes gezet waardoor hij ontkoppelt wordt van de vloer. Gebruik in ieder geval de bijgeleverde rubber dopjes onder de sub en zet hem niet direct op de vloer. De weergave wordt er beter van en ruzie met de buren wordt vermeden.

Pioneer_DCS303_06-03-03Wanneer je de surroundmode van de receiver instelt op Auto kiest deze altijd de beste op de cd of dvd beschikbare optie en hoef je eigenlijk nergens meer naar te kijken. De beeldweergave van de dvd-speler is prima. Aangesloten via een s-vhs van goede kwaliteit werd ik getrakteerd op een haarscherp beeld met fraaie kleuren. Ten opzichte van mijn eigen 2 jaar oude Sony dvd-speler  die middels een dure Oehlbach scartkabel is aangesloten op de tv kon ik geen verschil ontdekken in beeldkwaliteit. Muziekweergave van gewone 2-kanaals audio cd’s  was het prettigst luisteren in de normale stereo mode met de optie Bass op off.  De kleine speakers laten dan hun beperkingen horen waarbij aangetekend moet worden dat ik waarschijnlijk een te kritische luisteraar ben en zeker niet vergeten moet worden dat de complete set “slechts” 699,- euro kost.

Concluderend kan ik stellen dat het hele gezin zich prima vermaakt heeft met deze set. Film kijken wordt  naar een hoger plan getild, je wordt echt in de film getrokken. De set is eenvoudig te bedienen en kleine aanpassingen in de geluidsweergave zijn makkelijk uit te voeren tijdens het film kijken zonder eerst in allerlei menu’s te verzeild te raken. Het wordt de komende weken afkicken in huize Smit, ja zelfs voor mijn vrouw die na het beleven van onze favoriete film” Top Gun” volledig overstag was en in Ă©Ă©n klap vergat dat er 5 extra speakertjes de huiskamer geplaatst waren. Enig lichtpuntje is dat het retourneren van de set onze nachtrust  waarschijnlijk wel ten goede zal komen.        
               
Leverancier:

Pioneer Benelux BV
Versterkerstraat 10, 1322 AP Almere
Postbus 3010, 1300 EM Almere
Tel. +31-036-5387777


EDITORS' CHOICE