REVIEW

Craig Chaquico


Dr. Longbeard & Marja | 23 december 2002

Shadow and Light

Craig Chaquico, Craig Chaquico, waar hebben we die naam eerder gehoord. Bij Starship! De reincarnatie van Jefferson Airplane – Jefferson Starship. En daar was Craig de gitarist en heeft zodoende een grote schare van fans en net als menig andere gitarist, navolgers opgebouwd. Om eerlijk te zijn is dit het eerste solo project dat we horen. Daarom de CD op de stapel ‘doordraaien’ en vele malen beluisterd onder diverse omstandigheden.

Sahdow and Light hoort thuis in de waanzinnig populaire klasse van Smooth Jazz. Tientallen, nee honderden radiozenders in de VS zijn gheel gewijd aan dit soort muziek. Million sellers als Kenny G zijn er mee binnen gelopen en Craig Chaquico probeert dit nu ook. Op zich niets mis mee, maar toch.

Dat Chaquico een getalenteerd musicus is, is een feit. Maar waarom dan zo’n productie? De hele plaat klinkt plat in de begeleiding van synthesizers en een saxje hier en daar. Daaroverheen de electrische of meestal acoustische gitaar. Wel mooie eigen ontwerp Carvin gitaren trouwens waar Craig ook een instructie video voor in de aanbieding heeft. Maar terug naar de CD. Ondanks de knappe techniek en best aardige melodieen is de productie door de begeleiding niet spannend. Het komt er allemaal een beetje neuzelig uit. En dan de dynamiek. Die is heel ver te zoeken. Het mag duidelijk zijn dat de doelgroep voor deze CD ‘into’ smooth jazz is. Als niet storende achtergrond muziek of in de auto is Shadow and Light prima in te zetten, maar dan wel wakker blijven.

Over de cd

Virgin – 724381-21422
www.craigchaquico.com

EDITORS' CHOICE