REVIEWCreek

Creek OBH-11SE

Rene Smit | 16 september 2002 | Creek

Creek OBH-11SE2Omdat je als audiofiel en muziekliefhebber niet altijd de mogelijkheid hebt via je speakers te luisteren naar je favoriete muziek op de momenten dat je dat wilt, bijvoorbeeld door aanwezige huisgenoten, het late tijdstip of het vermijden van burengerucht zou een  hoofdtelefoon een optie kunnen zijn. Aangezien ik zelf ook in een situatie verkeer dat vrouw en kinderen regelmatig tv  kijken op de momenten dat ik naar muziek wil luisteren rees het idee  een hoofdtelefoon ter recensie aan te vragen. Hiermee 2 vliegen in 1 klap slaand daar voor HiFi.nl een soortgelijk product nog niet besproken was. U treft hier een gebruiksrapport van de door importeur Music Matters ter beschikking gestelde Creek OBH-11SE hoofdtelefoonversterker aan. Meer hoofdtelefoons zullen in de toekomst besproken worden op HiFi.nl       

De OBH11-SE

Creek 2De firma Creek Audio LTD is een engelse fabrikant die sinds 1982 producten fabriceert , in eerste instantie stortte men zich op de markt van hifi liefhebbers met een bescheiden budget maar inmiddels voert Creek een complete lijn hoogwaardige audioapparatuur waarbij nog steeds een no-nonsense mentaliteit voorop staat.
Naast de normale lijn van versterkers, cd-spelers etc. kan men bij Creek ook terecht voor speciale producten zoals de hier besproken hoofdtelefoonversterker, universele afstandbedienbare volumeregelaars, phono voorversterkers etc. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de website van Creek, www.creekaudio.co.uk  of de site van Music Matters. De Creek OBH-11SE is een klasse A hoofdtelefoon versteker van bescheiden afmetingen te weten 10x13x6,5cm en  uitsluitend leverbaar in de kleur zwart. Het kastje voelt stevig aan en is voorzien van een externe  gereguleerde voeding de OBH-2. Creek OBH-11SE2Deze voeding wordt  standaard meegeleverd met de OBH-11SE, indien gekozen wordt voor de eenvoudiger OBH-11 dan is deze later op te waarderen met de OBH-2 voeding voor betere prestaties. Ander verschil tussen de standaard OBH11 en de SE uitvoering is de mogelijkheid  op de SE 2 hoofdtelefoons tegelijkertijd aan te sluiten, wanneer slechts 1 hoofdtelefoon is aangesloten verschillen de twee uitgangen van impedantie wat de mogelijkheid geeft de impedantie te kiezen die het beste bij de hoofdtelefoon past. Houdt met het plaatsen van de versterker wel rekening met het feit dat door de klasse A schakeling  zorgt voor behoorlijk wat warmte ontwikkeling!


EDITORS' CHOICE