REVIEW

The House of Destructo

Michel Wanner | 17 mei 2002

Destructo are go!

Bij het aanschouwen van het hoesje van deze “soundtrack” dacht uw scribent aanvankelijk met een Amerikaanse act van doen te hebben, maar wat schets mijn verbazing: dit product is gewoon Nederlands! En nog wel opgenomen in de altijd knusse Studio 195, gevestigd te Wernhout.

Ik meende ook al enigszins bekende tronies te ontwaren en het kwartje (tja, dat verdwijnt niet van de een op de andere dag) liet niet lang meer op zich wachten voordat het uiteindelijk viel. The House Of Destructo wordt namelijk bewoond door 1 lid (Vince Destructo) en 1 ex-lid (Erich von Fucked) van Travoltas. Welnu, met die band heb ik nagenoeg niets, maar bij het doorspitten van de meegeleverde bio bleek al vrij snel dat men gelukkig uit een ander vaatje tapt dan surfpunk.

Destructo Are Go! bevat namelijk – wederom volgens de bio – high energy rock ’n roll gemengd met jaren ’60-invloeden. Gooi MC5, The Stooges en Motörhead in een gierput en je krijgt THOD. Als bonus ontvangen we Mudhoney en een vleugje The International Noise Conspiracy, zodat de vuigen onder u geen nadere uitleg behoeven.

De productie bij dergelijke herrie hoort natuurlijk smerig te zijn en dat is zonder meer gelukt. Als je de CD opzet krijg je (al vaak gedaan, maar in dit geval gepast) het o zo vertrouwde geluid van een naald op vinyl te horen wat de doorgewinterde hifiperfectionist voornamelijk kromme tenen zal bezorgen. Maar eerlijk is eerlijk, het past uitstekend bij de muziek en als je niet beter wist zou je ook denken dat dit dateert van begin jaren ’70. Live zal het waarschijnlijk allemaal niet echt anders klinken.

In krap 25 minuten worden hier 11 nummers je speakers uitgeblazen en er zitten een paar hele lekkere bij, zoals mijn persoonlijke favorieten New Daddy Baby en You Got Me Down. Niet alles is van even hoog niveau, maar he, dit is gewoon heerlijke feestmuziek voor de juiste doelgroep. Aanrader voor wie al het nette/cleane even zat is.


EDITORS' CHOICE