REVIEWMarantz

Marantz CD17 MkII KI

Rene Smit | 19 oktober 2001 | Marantz
Marantz Logo

Kom je als Hifi.nl recensent na een dag hard werken thuis, staat er een enorme aluminium flightcase in de gang. Blijkt het dat de reislustige Marantz CD17Ki signature gebracht is om een paar weekjes te komen logeren. Marantz was op verzoek van Hifi.nl gaarne bereid een cd-speler ter beschikking te stellen voor een recensie, maar dat vergde wel enige planning omdat de CD17Ki regelmatig op reis gaat naar beurzen en andere recensenten. Vandaar de duurzame verpakking van het apparaat.

De CD17Ki signature

Marantz CD 17 Ki signatureDe CD17Ki valt bij Marantz in de Premium serie en dit duidt op een mid- of high-end apparaat. Deze apparaten zijn zowel in goudkleur als in zwart leverbaar. Een aantal van de apparaten uit de premium serie is door ontwerper Ken Ishiwata nog eens extra onder de loep genomen en waar nodig aangepast om tot nog betere prestaties te komen dan de standaard uitvoering. In het geval van de CD17Ki zijn de volgende aanpassingen gedaan: - een volledig verkoperd chassis, - standaard voeding vervangen door een toroidal exemplaar, - een aantal niet nader genoemde standaard componenten is vervangen door speciaal op gehoor geselecteerde exemplaren en - er zijn top-end cinch terminals geplaatst.

Marantz CD 17 Ki signature afstandsbedieningAnders dan de Mk1 versie beschikt de MkII over een VAM1201 transportmechanisme om ook CD-R en CD-RW`s te kunnen afspelen en de mogelijkheid CD-text in de display weer te geven. Ongewijzigd is de DAC7 converter en het gebruik van Marantz`s eigen alternatief HDAM in plaats van Op-Amps. Ook deze zijn in de CD17Ki dubbel uitgevoerd. Voor verdere technische gegevens klik hier of raadpleeg een dealer.

Over smaak valt te twisten, maar uitgevoerd in de goudkleur ziet de CD17Ki er geweldig uit en een stuk minder massief dan het apparaat aanvoelt. Het mooist combineert de speler met bijpassende componenten uit dezelfde serie, in combinatie met apparaten van andere merken kan beter gekozen worden voor de zwarte uitvoering. De afwerking van de CD17Ki is nagenoeg perfect alles voelt stevig aan en ziet er strak uit. Jammer is wel dat de CD17Ki met 458mm breder is dan de meeste andere audio componenten en dus niet in elk audiomeubel past. Een aparte vermelding verdient ook de afstandbediening die schitterend vormgegeven is, ergonomisch goed in elkaar steekt en solider aanvoelt dan sommige complete audio componenten.

MERK

EDITORS' CHOICE