NIEUWS

Pioneer dubbel test (recensie)

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2001

HiFi.nl-auteur Garmt van der Zel kreeg een viertal weken twee niet geheel ongewenste gasten op bezoek: de Pioneer DV-939A progressive scan DVD-Video/Audio speler en de Pioneer VSA-E8 multikanaals versterker.

Op basis van zijn eigen referentie-set (met oa Martin Logan en Parasound) beluisterde en bekeek hij de verschillende beeld- en geluidsaspecten van het Pioneer duo. Daarna schreef hij een uitgebreide recensie voor HiFi.nl.

Een korte impressie: Pioneer is al zeer lang een van de toplopers op het gebeid van beeldkwaliteit en ik verwachtte veel van de prestaties van de DV-939A. Voor een beoordeling van de video-kwaliteiten van de Pioneer DV-939A werd een combinatie gebruikt van een Mitsubishi 7” CRT projector met Deuce Video Scaler. Ik werd niet teleurgesteld!

Met de S-Video uitgang aangesloten op de Deuce en de film Cruel Intentions werd een fantastisch plaatje neergezet. De zeer intense natuurlijke kleuren en het zeer hoge contrast zetten nieuwe maatstaven. Bij de DVD Unplugged van The Corrs viel de kleurechtheid van de gezichten op en de dynamiek van het beeld. Het plaatje springt echt op je af. Het beeld van de Sony referentie miste hier ietwat “punch” in vergelijking. De referentiespeler zag er in vergelijking bijna flets en 2-dimensionaal uit.

Lees hier de volledige recensie...


EDITORS' CHOICE