NIEUWS

Roel Bouman recensent en 1e recensie

Redactie HiFi.nl | 23 juli 2001

Roel Bouman zal op regelmatige basis recensies schrijven voor HiFi.nl. Zowel zijn introductieverhaal als zijn eerste recensie (Sparklehorse) zijn nu te lezen op HiFi.nl.

Voor liefhebbers van Hifi en dus een groot deel van de bezoekers van deze site is It's A Wonderful Life bepaald geen draaiende reclame voor mooi geluid, want Linkous wil nogal eens met de grenzen van het toelaatbare spelen. Het begint al gelijk in de opener dat bovendien het titelnummer is. Als ondersteuning van het fraaie, hoopgevende liedje loopt er een vinylkraak-sample mee en niet zomaar één, nee zoeen die we vroeger een "knappend houtvuurtje" noemden. Dat is misschien nog tot daar aan toe, maar in track drie: Piano Fire, zit wel zo'n bruut overstuurd gitaargeluid dat een aantal luisteraars tandenknarsend verder zullen skippen. Het allerergste heb je dan wel gehad, maar hier en daar zijn wel meer van dat soort speldenprikken in de ziel van de gevoelige luisteraar.

Maar ach, je zegt van werk van Picasso of Andy Warhol toch ook niet dat het rood wel wat minder rood had gekund en deze lo-fi of zeg terreur-fi hoort nou eenmaal bij deze kunstenaar. .

Lees verder...


EDITORS' CHOICE