NIEUWSMeridian

De Meridian 818 referentie Audio Core

Hij was al gespot tijdens CES 2012 in Las Vegas en vond ook zijn weg naar Nederland. HiFi.nl ging een tijdje terug naar hartje Amsterdam om in Kochxbos Gallery om de nieuwe telg aan te tand te voelen, je leest er hier alles over.

We hebben het over de Meridian 818 referentie Audio Core, oftewel dé Meridian super DAC met Pre-Amp. In combinatie met een Sooloos bron zoals de Media Drive 600, is het als streaming systeem compleet en is de streamer te bedienen met een iPad. Hij is vanaf heden verkrijgbaar voor een verkoopprijs van 9.995 euro. 

Sinds de introductie van de Meridian 800 referentie serie in 1998, wil Meridian laten zien wat het hoogst haalbare is op het gebied van DVD, CD, streaming en surround processing. Die trend zet Meridian voort met de introductie van 818 stereo DAC.  Zoals gebruikelijk in de 800 serie beschikt de 818 ook over drievoudige FIFO buffering in combinatie met DSP technologie waaronder de internationaal bekroonde apodising- en up-sampling filters. Hierdoor wordt het digitale signaal geschoond van jitter en worden zelfs fouten die aanwezig zijn in de digitale signaal, veroorzaakt tijdens de AD conversie, gecorrigeerd. Het resultaat is een zeer schoon, analoog klinkende ervaring. Ingezet als DAC / voorversterker zal de 818 het allerhoogst haalbare uit het geleverde signaal weten te halen.De 818 DAC heeft alle soorten van ingangen waaronder high-speed USB, Sooloos Digital Media, standaard digitaal en analoog. In combinatie met een Sooloos bron zoals de Media Drive 600, is het als streaming systeem compleet en is de streamer te bedienen met een iPad. Tijdens de combo-presentatie die HiFi.nl onlangs bezocht, werd de Meridian 818 referentie Audio Core gecombineerd met nog een nieuwe telg uit de Meridian familie: de M6 luidspreker. Daar keken we ook naar de nieuwe Sooloos Core Control App voor de iPad. 

De Meridian 818 referentie Audio Core heeft een verkooprijs van 9.995 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van importeur Viertron, die ook een Special Page heeft op HiFi.nl.  


EDITORS' CHOICE