NIEUWSKlipsch

Klipsch Mode M40

De Mode M40 hoofdtelefoon van Klipsch, afgelopen CES in Las Vegas geïntroduceerd, biedt noise-cancelling en een diepe basweergave. Tel daar het fraaie uiterlijk bij op en je begrijpt dat we bij een koptelefoon uitkomen die we even uit moeten lichten, gezien-ie op de Nederlandse markt ook te vinden is.

Klipsch staat vooral bekend om zijn luidsprekers. Maar luidsprekerfabrikanten die zich ook bezighouden met de levering van hoofdtelefoons, het is geen unicum. Denk bijvoorbeeld aan Focal (de Spirit One) en Bowers & Wilkins (de onlangs verschenen P3). In de kern gaat het dan ook om hetzelfde principe: de weergave van geluid als laatste stap voor het oor.

Klipsch levert nu met de Mode M40 een buitengewoon fraai ogende koptelefoon, we kunnen niet anders zeggen. Met deze hoofdtelefoon (je durft al bijna niet meer van koptelefoon te spreken) heb je gelijk een fraai ‘hoofddeksel’ op; je loopt zeker niet onopgemerkt voorbij op straat. En daar, op straat, is deze hoofdtelefoon uiteindelijk ook voor bedoeld: de Klipsch Mode M40 beschikt namelijk over een uitstekende noise-cancelling, zo weet de fabrikant ons te melden. Juist om storende omgevingsgeluiden, zoals op straat of in bus of vliegtuig, weg te filteren.

Techniek
De Mode M40 is door Klipsch voorzien van een 40 mm woofer. Deze woofer zorgt voor een diepe bas en actieve middentonen. Vooral door de weergave van extra lage tonen moet de M40 zich van andere koptelefoons onderscheiden. Naast de woofer is hij voorzien van 15 mm tweeters voor zuivere hoge tonen. Dit alles binnen een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz, een impedantie van 32 ohm en een geluidsgevoeligheid van 97,5 dB. Zoals gezegd beschikt hij over een actieve noise-cancelling die ook uitgeschakeld kan worden. Hiervoor is de koptelefoon voorzien van een batterij, die minstens 45 uur mee moet gaan. Wat aansluitingen betreft kun je bij de M40 kiezen voor een kabel met ingebouwde remote en microfoon (handig voor handsfree bellen!) of zonder. Wat daar bij ook handig is dat de bevestiging van deze kabels gebeurt bij het ene oor van de koptelefoon. Mocht je ergens achter blijven haken, dan kan de kabel losschieten.

Draagcomfort
De fabrikant belooft alles gedaan te hebben om het comfort van deze hoofdtelefoon zo optimaal mogelijk te maken; de M40 beschikt over zogenaamde over-ear oorschelpen met leren oorkussentjes. Dat kan natuurlijk warm worden bij langere draagtijd, maar dat schijnt in de praktijk mee te vallen. Dat is ook een persoonlijk punt, de een heeft er eerder last van dan de ander. Met 365 gram heeft de M40 wel een bovengemiddeld gewicht, en ook opgevouwen blijft het een behoorlijk pakket. Dat opbergen is wel gemakkelijk, in de bijgeleverde draagzak of de iets chiquere opbergdoos.

Prijs
Blijft over de vraag wat al dit fraais – voor oor en oog – mag kosten. Welnu: de Klipsch Mode M40 is voorzien van een stevig prijskaartje, dat het bedrag van 349 euro vermeldt. 

Kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special

MERK

EDITORS' CHOICE