Cisco introduceert 802.11ac router

Cisco heeft de eerste Linksys Smart Wi-Fi Router en Universal Media Connector aangekondigd, beide gebaseerd op 802.11ac, de nieuwste draadloze technologie. Deze nieuwe technologie is ontworpen om bijna drie keer snellere draadloze snelheden te bieden dan de huidige 802.11n standaard.

De nieuwe Linksys Smart Wi-Fi router EA6500 combineert de 802.11ac-technologie met Cisco Connect Cloud platform. Dit maakt het volgens Cisco gemakkelijker voor gebruikers om hun apparatuur en applicaties te verbinden en te beheren.

802.11ac-technologie
De nieuwe draadloze technologie is ontworpen om snelheid, bereik, betrouwbaarheid en energieconsumptie van mobiele apparatuur te optimaliseren. Het wordt steeds belangrijker om goede connectiviteit te bieden voor het groeiend aantal mobiele apparaten in huis en ook de kwaliteit te bieden die nodig is voor uiteenlopende activiteiten zoals het kijken naar live tv of on demand video in huis-, studeer-, of slaapkamer.

De verwachting is dat laptop- en smartphonefabrikanten tegen het eind van dit jaar 802.11ac-producten gaan introduceren. Consumenten kunnen ook gebruik maken van de nieuwe technologie door bedrade apparaten zoals Smart TV’s en game consoles aan te sluiten via de nieuwe Linksys Universal Media Connector op de Linksys Smart Wi-Fi router.

Cisco Connect Cloud
De EA6500 zal, net als alle Linksys Smart Wi-Fi Routers, beschikken over Cisco Connect Cloud. Een cloud-platform, ontworpen om vanaf een web browser of mobiel apparaat, toegang tot het thuisnetwerk en aangesloten apparatuur te krijgen. Consumenten kunnen nu al gebruik maken van nieuwe mobiele apps en ervaringen op hun mobiele Android- en iOS-apparaten van Cisco of externe ontwikkelaars.

Om connectiviteit verder te vergemakkelijken, heeft Cisco SimpleTap geïntegreerd in de nieuwe Cisco Connect Cloud mobiele app. Met SimpleTap kunnen consumenten met één druk op een knop apparatuur met elkaar verbinden. In de toekomst is slechts één beweging met de smartphone met NFC-functie nodig om verbinding te maken met een Linksys Smart Wi-Fi Router EA6500-netwerk.

De nieuwe Linksys Smart Wi-Fi Router met AC-technologie is volledig compatibel met voorgaande draadloze netwerken en apparaten die 802.11a/b/g/n gebruiken. Hierdoor kunnen consumenten upgraden naar de nieuwe Linksys 802.11ac-producten zonder de connectie met bestaande Wi-Fi apparaten te verliezen.

De Linksys Smart Wi-Fi Router EA6500 beschikt over zes interne 3D-antennes die ontworpen zijn om gelijke prestaties te leveren in alle omstandigheden - of de router nou op een tafel staat of aan een wand hangt. Bovendien is de router geïnspireerd op het prijswinnende Linksys E4200-ontwerp.

Universal Media Connector
De nieuwe Linksys Universal Media Connector stelt de consument in staat om bedrade apparaten zoals Smart TV’s en game consoles aan te sluiten op hun Wi-Fi netwerk om HD, of zelfs 3D HD-videomateriaal draadloos te streamen. De connector is geoptimaliseerd om te werken met Linksys Smart Wi-Fi Router EA6500. De Connector werkt in de 5Ghz band die minder storingsgevoelig is en een helderder signaal geeft. Bovendien kunnen gebruikers met de vier gigabit poorten verschillende entertainment-apparaten in de huiskamer aansluiten op het internet met hoge snelheid.

De Linksys Smart Wi-Fi Router EA6500 is beschikbaar vanaf september en de Linksys Universal Media Connector wordt verwacht in oktober. Meer informatie kun je vinden op de website van Cisco. 


EDITORS' CHOICE