NIEUWS

Muziekquiz SongPop nieuwe rage

Er is weer een nieuwe rage opgedoken in de wereld van de apps: Songpop. Zeer verslavend muziekspelletje Songpop is sinds mei te downloaden op iOS en Android. Via Facebook of e-mail wordt er ingelogd en vervolgens gespeeld tegen eigen vrienden of onbekenden.

Een quizronde bestaat uit vijf vragen. Aan de hand van fragmenten moeten gebruikers zo snel mogelijk raden van welke artiest het nummer is, of welke titel de track heeft. Degene die de meeste fragmenten raadt en daarbij het snelst is, heeft gewonnen.

Er kan gekozen worden tussen verschillende muziekcategorieën zoals Love Songs, 80’s Collection, 90’s Alternative en Modern Rap. De categorieën kunnen uitgebreid worden in ruil voor de verdiende punten. Op deze manier is het spelletje geschikt voor alle leeftijden.  

SongPop kan gespeeld worden op Facebook en op elke smartphone met een iOS of Adroid besturingssysteem. Kijk op de website voor meer info.

Voor mensen zonder deze mogelijkheden heeft de redactie een alternatief gevonden op internet: Massive Music Quiz

Deze online muziek quiz werkt wel iets anders. Er worden 15 fragmenten van 30 seconden afgespeeld. Bij ieder fragment moet de artiest en de titel geraden worden. Er wordt live tegen andere mensen gespeeld. Aan het eind van de reeks is degene die de meeste punten heeft verzameld de winnaar van de ronde. Groepsverslaving en een gezellige avond gegarandeerd!

EDITORS' CHOICE