NIEUWSDenon

Nieuw: Denon AVR-3313 AV-Receiver

Denon breidt met de nieuwe netwerk AV-receiver AVR-3313 haar reeks home theatre-oplossingen verder uit. En dat doen ze niet zomaar, want volgens Denon is dit model een waar vlaggenschip te noemen.

De 7.2-kanaals AVR-3313 heeft een metalen frontpaneel en een flip-downklep die de bedieningsknoppen en aansluitingen uit het zicht houden wanneer het apparaat niet in gebruik is. Het systeem produceert 165 watt gelijk vermogen per kanaal. Daarnaast profiteert de AVR-3313 van Denons eigen jittervrije audio-overdrachttechnologie, Denon Link HD genaamd. Deze is speciaal ontworpen met het oog op naadloze compatibiliteit met toekomstige universele Blu-rayspelers.

De receiver is voorzien van zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen zodat gebruikers kunnen genieten van audio en video vanaf een uitgebreide reeks HDMI-compatibele apparaten, waaronder settopboxes, Blu-rayspelers, spelcomputers en mediaspelers. De HDMI-ingang aan de voorkant van de receiver biedt een snel aansluitpunt voor draagbare apparaten zoals camcorders, smartphones en tablets met HDMI. De videoschakeling ondersteunt high-definition 4K video-upscaling (3840 x 2160 pixels), ofwel een beeldresolutie die vier keer hoger ligt dan de resolutie volgens de huidige Full HD-standaard.

De AVR-3313 kan fungeren als de spil binnen een multi-zonesysteem aangezien het systeem dezelfde of verschillende audio- en videoweergave kan leveren in meerdere ruimtes. Het systeem ondersteunt twee verschillende videobronnen en drie verschillende audiobronnen.

De AVR is direct gebruiksklaar voor de AirPlay muziekstreamingfunctie. Met AirPlay kunnen gebruikers hun iTunes-muziekbibliotheken streamen vanaf de Mac, pc of mobiele Apple- apparaten. Daarnaast is er een directe aansluitmogelijkheid voor iPod/iPhone via een USB-poort.  Ook ondersteunt de netwerkspeler internetradio of het afspelen van muziekbestanden op een gedeelde harde schijf (NAS) of pc.

Ook het gebruikersgemak is aangepast op Denon’s eigen genoemde ‘vlaggenschip in home-entertainment’. Dankzij een nieuwe grafische gebruikersinterface (GUI), een nieuwe Setup Assistant en de Denon Remote App voor iPad, iPhone of iPod touch is bediening van een AVR volgens Denon nu eenvoudiger dan ooit.

De AVR-3313 maakt gebruik van de Audyssey MultEQ XT-technologie voor een gebalanceerde 3D-audioprestatie voor alle home theatre-systemen. De Audyssey MultEQ XT-technologie stelt het home theatre automatisch af op de luisteromgeving om eventuele akoestische problemen te ondervangen. MultEQ XT maakt gebruik van filters met een hoge resolutie: ideaal voor grote ruimtes of kamers met ongebruikelijke verhoudingen. De receiver is bovendien uitgerust met correctietechnologie in de vorm van Audyssey Dynamic EQ en Dynamic Volume voor een comfortabel geluid vanuit elke bron en bij elk gewenst volume. De receiver heeft ook nog Audyssey DSX en Audyssey Pro aan boord.

Het stand-by stroomverbruik is gereduceerd vanuit milieuvriendelijk oogpunt. Ook zijn alle nieuwe producten uitgerust met een automatische uitschakelfunctie voor een nog grotere energiebesparing, zoals het nieuwe Denon-ecologo aantoont.

De AVR-3313 is vanaf juli verkrijgbaar in een zwarte en premium zilveren afwerking voor €1299. Bekijk de website van Denon voor meer informatie. 

Denon heeft ook een Special Page 

MERK

EDITORS' CHOICE