NIEUWSNaim Audio

De nieuwe Naim NAC-N 172 XS

Vernieuwing is een keyword bij Naim. Zo werden niet heel lang geleden de SuperUniti en de NDS netwerkspeler geïntroduceerd. Nu is er weer een nieuwe telg in de familie: de NAC-N 172 XS, Naim’s eerste streaming voorversterker.

De nieuwe NAC-N 172 XS is de eerste streaming voorversterker van Naim en combineert volgens de fabrikant het gemak van streaming met de hoogwaardige geluidskwaliteit die we van het merk gewend zijn. De NAC-N 172 XS moet worden aangesloten op een eindversterker voor `a neat two-box solution`, zoals Naim het zelf omschrijft. Volgens de fabrikant vormt hij een perfecte combinatie met de Naim NAP 155 XS, maar andere eindversterkers zijn uiteraard ook mogelijk.

De NAC-N 172 XS heeft vijf digitale inputs (2 x coaxiale RCA, 2 x TOSlink, 1 x front panel mini-TOSlink) en drie analoge inputs (1 DIN, 1 RCA pair, 1 x 3.5mm front-panel socket). Gebruikers kunnen muziek streamen via een UPnP server, maar er is ook een USB-aansluiting aan de voorkant. Hij kan WAV, FLAC, ALAC, AIFF, AAC, WMA, Ogg Vorbis en MP3-bestanden afspelen, indien van toepassing zelfs in resoluties tot 24-bit/192kHz. Aan de voorkant vind je ook de volumeknop en een 3,5mm ingang waar je een hoofdtelefoon kunt aansluiten.

Je kunt de NAC-N 172 XS zowel draadloos als bedraad aansluiten op het netwerk. Dit opent natuurlijk de deur naar internetradio. Met de vTuner 5* full service kun je naar je favoriete radiostations luisteren en je kunt zien welke radiostations Naim adviseert onder de noemer ‘Naim’s choice’. Voor 400 euro meer kan de NAC-N 172 XS worden uitgerust met een FM/DAB radio tuner module.

Met de N-stream control app heb je de volledige controle over alle aangesloten apparaten. De app is overigens onlangs nog vernieuwd. Met de N-stream versie 3.0 is het nu eindelijk mogelijk om playlists te maken en te wijzigen via de app. Een andere leuke toevoeging is Rovi. Bij het beluisteren van een album kun je in de app het bijbehorende cd-hoesje bekijken met credits, suggesties, foto`s en meer. N-stream is gratis te downloaden in de iTunes store. Uiteraard kun je hem ook bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

De NAC-N 172 XS zal waarschijnlijk verkrijgbaar zijn vanaf de tweede helft van juli bij alle Naim dealers. De verwachte prijzen zijn:

- €2350 (zonder FM/DAB tuner module)
- €2750 (incl. FM/DAB tuner module)

Voor meer informatie en specificaties kun je kijken op de website van Naim.

En kijk ook eens op de Special Page van importeur Latham

MERK

EDITORS' CHOICE