NIEUWS

Oppo Blu-rayspeler in de prijzen

De BDP-95 blu-ray speler van Oppo is onlangs tweemaal onderscheiden. Eerst won het de Readers’ Choice-prijs bij het Amerikaans About.com. Vervolgens plaatste het gerenommeerde audioblad Stereophile de BDP-95 in de hoogste A+ -categorie, aangaande de beste hifi-apparaten.

Vooral de ranking door het Amerikaanse audioblad Stereophile geldt in de audiowereld als een prestigieuze waardering. Het blad hanteert een classeringssysteem van audioapparatuur in vier verschillende categorieën, variërend van ‘best there is’ (klasse A)  tot zeg maar ‘goed voor weinig geld’ (klasse D). Daar is dan een extra categorie A+ aan toegevoegd voor ‘best performance in digital’. Deze klasse is er bij gekomen voor al het moois wat via sacd, dvd-audio en 24/96 high-res bestanden te beluisteren valt.

En in deze laatste categorie is nu de BDP-95 Blu-rayspeler van Oppo terug te vinden. Op zich best wel bijzonder, omdat in de A-categorie producten staan met prijzen variërend van 5.000 tot maar liefst 79.000 dollar. Daar mag de in Amerika 999 dollar kostende BDP-95 zich nu ook tussen scharen.

De Readers’ Choice Award kwam tot stand na een uitgebreide internetvoting. Uiteindelijk wist Oppo met de BPD-95 45% van de stemmen te trekken en daarmee de eerste prijs te winnen. Sony en Denon eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.

De BDP-95 Blu-rayspeler van Oppo is de ‘grotere broer’ van de BDP-93. De BDP-95 onderscheidt zich ten opzichte van de 93 door zijn veel complexere uitvoering van de analoog-audio sectie. Het toestel is uitgerust met maar liefst acht (! )hoogwaardige DAC`s van SABRE. Verder is het ook een universele speler die raad weet met alle formaten discs: cd, sacd, dvd, dvd-audio en natuurlijk blu-ray. 3D-weergave en streaming mogelijkheden maken de BDP-95 buitengewoon compleet. De adviesprijs van 1195 euro lijkt hoog, maar vergis je niet: dit apparaat belooft de concurrentie aan te gaan met veel duurdere spelers. We zullen hem graag eens testen.

Meer informatie vind je op deze website.

EDITORS' CHOICE