NIEUWS

Google Project Glass in 2013 beschikbaar

Redactie HiFi.nl | 28 juni 2012

Project Glass van Google zal begin 2013 voor ontwikkelaars beschikbaar zijn, voor 1500 dollar. Een jaar later moet de augmentend reality bril ook voor consumenten verkrijgbaar zijn. 

Onlangs werden er al nieuwe patenten afgesloten op de futuristische bril. Google heeft onder meer patent op de besturingstechniek, de neusbrug en het ontwerp.

  

Google topman Sergey Brin komt met een aantal nieuwe details voor de bril. De bril wordt niet uitgerust met 3G , maar zal wel via een smartphone verbinding kunnen maken. De foto’s die de bril maakt kunnen niet alleen lokaal worden opgeslagen, maar eventueel ook direct op Google+ of op een andere cloud dienst.

  

Wat de consument precies met de bril kan gaan doen is nog niet helemaal duidelijk. Google wil de functionaliteiten laten afhangen van de inventiviteit van de ontwikkelaars. Hierop wordt het uiteindelijke ontwerp aangepast. Wat wel duidelijk is dat de bril voor consumenten een stuk goedkoper gaat worden dan de 1500 dollar die ontwikkelaars moeten betalen.


EDITORS' CHOICE