NIEUWSSony

Sony lanceert Google TV in augustus

Sony heeft vandaag laten weten dat zijn netwerkmediaspeler met Google TV (NSZ-GS7) eind augustus in Nederland beschikbaar is. Deze netwerkmediaspeler maakt van elke televisie met HDMI-aansluiting een Google TV en is verkrijgbaar voor €200,- euro.

In 2010 was Sony een van de eerste fabrikanten van consumentenelektronica die pionierde met de convergentie tussen internet en televisie en producten op de markt bracht die werden ondersteund door Google TV. Met de nieuwe Sony netwerkmediaspeler met Google TV is Sony de eerste fabrikant die Google TV-producten buiten de Verenigde Staten aanbiedt. In juli 2012 is eerst het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, gevolgd door Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Brazilië en Mexico.

Naast de netwerkmediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9) eerst in de Verenigde Staten en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland op de markt. Deze is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300,- euro. 

“Deze introductie zorgt voor verdere uitbreiding en samenwerking van het krachtige Android-platform met Sony`s smartphones, tablets en audio- en videoproducten. We zijn trots onze relatie met Google voort te zetten door de introductie van de nieuwe Google TV-netwerkmediaspeler", zegt Machiel Frijters, General Marketing Manager Home Entertainment & Sound bij Sony Benelux. "Entertainmentcontent is via veel kanalen en sites toegankelijk. Met Google TV kunnen consumenten eenvoudig op internet vinden wat ze willen kijken, luisteren of afspelen met de bekende Chrome browser.”

Handige touchpad en keyboard afstandsbediening
Via de Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) en Blu-ray Disc-speler (NSZ-GP9) wordt Google TV op alle televisies met een hdmi-aansluiting mogelijk gemaakt. Met de intuïtieve afstandsbediening is favoriete content eenvoudig op het grote televisiescherm te tonen. De afstandsbediening heeft aan één kant een touchpad voor makkelijke bediening zoals met een cursor op een computer om favoriete websites of bijvoorbeeld YouTube te raadplegen. Aan de andere kant heeft de afstandsbediening een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting voor eenvoudig zoeken, mailen en het plaatsen van social media-updates.

De afstandsbediening van de Blu-ray speler is voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij de 3-assige bewegingssensor de mogelijkheid om intuïtief te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten TV, set-top-box of hifi-versterker te bedienen. Met de Media Remote-app van Sony zijn tevens Android en iOS smartphones en tablets te gebruiken als afstandsbediening en is Voice Search ook beschikbaar op de netwerkmediaspeler.

Verschillende schermen ineen
De Picture-in-Picture multitasking-functionaliteit zorgt ervoor dat de gebruiker op het televisiescherm tegelijkertijd televisie kan kijken en kan internetten. Op deze manier komen first en second screen samen op het televisiescherm in de huiskamer.

Beschikbare content
Via Google Play krijgen gebruikers toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor televisie.

De Sony Entertainment Network app is voorgeïnstalleerd. Nederlandse gebruikers van Music Unlimited krijgen zo ook direct toegang tot 15 miljoen muzieknummers. Het Sony Entertainment Network blijft continu uitbreiden met meer kanalen, nieuwe apps en diensten. Ook worden er continu on-demand films en muziek toegevoegd.Prijs en beschikbaarheid
De Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) kost 200,- euro en is vanaf eind augustus 2012 beschikbaar. De Sony Blu-ray-speler (NSZ-GP9) kost 300,- euro en is vanaf eind oktober 2012 beschikbaar.

Kijk ook eens op onze Streaming Special

EDITORS' CHOICE