NIEUWS

iRule: één remote voor alles

Van de week was het weer eens zover. De voetbalwedstrijd Oekraïne-Engeland was in de eindfase beland. We wilden wel even te zien hoe ook Engeland –na Oranje- naar huis gestuurd zou gaan worden, met alle vertrouwen erin dat de Oekraïners dat klusje wel ‘even’ gingen klaren. 

Dus snel nog even de tv aanzetten om het laatste kwartier van de wedstrijd te volgen. Overal in de woonkamer lagen afstandsbedieningen, maar net die ene die nodig is om te televisie aan te krijgen en –vooral- op de goede zender te plaatsen: die was onvindbaar. Weer ergens op een onmogelijke plek verstopt door een van de kinderen natuurlijk. Daar sta je dan met vijf verschillende remote-controles die alle vijf collectief weigeren om jou de tussenstand van de voetbalwedstrijd te melden. Herkenbaar? Ook zo toe aan een alles-regelen-met-één -apparaat? Dan moeten we het hier toch eens over iRule hebben.

iRule is een app voor je iPhone, iPod Touch, of iPad. Je kunt met deze app al je afstandsbedieningen vervangen, en al je apparatuur aansturen over IP, de taal die gebruikt wordt om computers in een netwerk met elkaar te laten communiceren. 

iRule werkt op een vrij gemakkelijke manier. Via de online configurator van iRule kun je zelf je hele home theater, stereo installatie of zelfs andere huishoudelijke apparatuur invoeren. Enorm veel apparatuur is al aanwezig in de database van iRule. Je bepaalt zelf de lay-out van je afstandsbediening en regelt zelf welke toetsen je waar wilt hebben. Daarna is het een simpele handeling van de commando’s uit de database naar de knoppen te slepen en te synchroniseren: en klaar is Kees! 

Het systeem werkt op basis van Wifi en dat gaat prima. Maar hoe krijg je nu de signalen van wifi naar je apparatuur? Daarvoor heb je nog een extra kastje nodig, dat de wifi-signalen omzet naar infrarood of RS232. De firma Global Cache levert kastjes die door iRule gestuurd kunnen worden. Al met al ben je dan voor een bedrag van 135 euro klaar (40 euro voor de iRule-app en circa 90 euro voor een signaalomzetter) en kun je via een tablet alles bedienen. Zelfs de verwarming kun je er mee aan- en uitschakelen. 

Meer info:

ITC Home Theater
Constructieweg 8
8305 AA Emmeloord
Tel: 0527-636666
www.hometheater.nl
info@hometheater.nl

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »