Monitor Audio Shadow luidsprekers

Met de Shadow Serie Home Cinema luidsprekers zet Monitor Audio een nieuwe standaard neer. Het is ze namelijk gelukt de weergavekwaliteit te realiseren in een ultraplatte (40 mm), ultraslanke (156 mm) en vooral ook ultrafraaie aluminium behuizing.

Door de bijzondere vormgeving passen ze naadloos bij de grootste en platste TV-beeldschermen, zonder er nog als luidspreker uit te zien. De weergave is natuurlijk speciaal optimaal ‘getuned’ voor gebruik op de muur.

De Shadow 25 (300 mm hoog) compacte 2-weg luidspreker is bedoeld als zij- of achterluidspreker in een normaal Home Cinema-systeem of als voorluidsprekers in een kleiner systeem. De Shadow 25 kost per paar 600 euro.

De Shadow 50 (686 mm hoog) past bij beeldschermen tot 50” en heeft twee laag/middeneenheden, een hoogeenheid plus twee passieve ABR-laageenheden voor extra laag. De Shadow 50 kost per paar 1000 euro.

De Shadow 60 (815 mm) heeft dezelfde componenten als de S50, maar in een grotere behuizing. Hij biedt dan ook de ‘ultieme’ weergave van de meest veeleisende audio bij de allergrootste beeldschermen. De Shadow 60 kost per paar 1150 euro.

De Shadow Centre middenluidspreker heeft dezelfde componenten als de S50 en S60 en vormt hiermee dus een perfecte systeemmatch. De Shadow Centre kost 550 euro.

De Monitor Audio Shadow Serie is vanaf juni leverbaar in matzwart. 

Alle modellen hebben 100 mm RDT* laag/middeneenheden en een 25 mm C-CAM* hoogeenheid. De behuizing is uit één stuk geanodiseerd aluminium profiel: voor maximale interne ruimte en maximale stijfheid. De luidsprekereenheden zijn gemonteerd op de achterzijde en worden met een Neopreen ring vastgeklemd tegen het voorpaneel.

Zo zijn ze ontkoppeld en dit voorkomt doorgeven van resonanties aan het voorpaneel. Samen met de D’Appolito-opstelling van de eenheden, de krachtige laageenheden en de hoge belastbaarheid zorgt dit voor een dynamische weergave van zelfs de meest veeleisende films. Voor de weergave van het allerlaagste laag is de Shadow Serie nog te combineren met de Silver RXW-12 sublaagluidspreker.

Elke Shadow heeft een simpel te gebruiken muurbevestiging, een onzichtbare kabelaansluiting en een afneembare magnetische grille. De S25 heeft bovendien een metalen standaard, waarmee hij ook losstaand is te gebruiken.

*De ABR (Auxiliary Bass Radiator) passieve radiator gebruikt de energie van de actieve laageenheid aan de binnenzijde van de behuizing om extra laag weer te geven zonder de nadelen van een gewone ‘reflexpoort’.

C-CAM (Ceramic Coated Aluminium Magnesium) is oorspronkelijk ontwikkeld voor turbinebladen van straalmotoren: een licht maar zeer stijf materiaal.

RDT (Rigid Diaphragm Technology) is een unieke Monitor Audio-technologie uit de Platinum serie. Hierbij is een dunne C-CAM laag op een conus van Rohacell-schuim aangebracht. Dit zorgt voor een ongekend stijve, sterke en superlichte constructie.


EDITORS' CHOICE