NIEUWSDenon

Denon introduceert nieuwe AV-receivers

Denon lanceert wederom enkele nieuwe-generatie home theatre-systemen gelanceerd: netwerk-AV-receivers AVR- 2113 en AVR-2313 voor het middensegment, plus de Blu-rayspeler DBT- 1713UD. 

We schreven vorige week al dat Denon tijdens een conferentie in Valencia diverse aanvullingen op het assortiment presenteerde. We lichten er nu een aantal hifi-componenten van uit. De nieuwe serie vertegenwoordigt een geheel nieuw productontwerp voor virtual surround-technologie en biedt tegelijkertijd een verbluffend gebruiksgemak. De uitgebreide netwerkfuncties van deze reeks nieuwe receivers, waaronder ondersteuning voor AirPlay en 4K video-upscaling, zijn slechts enkele aspecten die garant staan voor een optimaal effect: voor ieder geluid, vanuit elke bron, en op elk moment.

De AVR-2113 is bescheiden uitgerust met 125W x 7 kanalen met discrete voeding voor het home theatre, terwijl de AVR-2313 tot wel 135W levert. Het efficiënte en ongecompliceerde schakelontwerp met korte signaalweg zorgt voor een optimale audio- en videoweergave doordat ruis als gevolg van interferentie tot een minimum wordt beperkt.

Een nog opmerkelijkere prestatie ligt in het feit dat beide nieuwkomers zijn voorzien van 4K pass-through en 4K upscaling door middel van zes HDMI-ingangen (met 3D, Audio Return Channel en CEC). Hiervan bevindt één ingang zich aan de voorkant voor eventuele toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. De AVR-2313 onderscheidt zich onder meer door de twee HDMI-uitgangen die gelijktijdige uitvoer naar een tv en projector mogelijk maken.

Door de toevoeging van nog meer flexibiliteit en inhoudsbeheer zijn de AVR`s direct gebruiksklaar voor de populaire AirPlay muziekstreamingfunctie. Daarnaast is er een directe aansluitmogelijkheid voor iPod/iPhone via een USB-poort (ook te gebruiken voor de iPad) voor een vlotte en eenvoudige integratie van Apple-apparaten in het home-audiosysteem. Onder de vrijwel onbeperkte reeks geavanceerde netwerkmogelijkheden valt ondersteuning van internetradio of het afspelen van muziekbestanden op een gedeelde harde schijf (NAS) of pc.

Op basis van zeer uitvoerig klantenonderzoek heeft Denon zich ingezet voor verdere verhoging van het gebruiksgemak. Dankzij een nieuwe grafische gebruikersinterface (GUI), een nieuwe Setup Assistant en de gloednieuwe Denon Remote App voor iPad, iPhone of iPod, is bediening van een AVR nu eenvoudiger dan ooit.

Kritische consumenten zullen de Audyssey audiotechnologiefeatures voor optimale geluidskwaliteit ongetwijfeld met open armen ontvangen. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling terwijl Audyssey Dynamic EQ problemen met de surroundweergave bij lage volumestanden ondervangt. Audyssey MultEQ XT stelt de luidsprekers (waaronder de subwoofer) automatisch af op de luisteromgeving van de kamer en kenmerken van de luidsprekers. De AVR-2313 is verder uitgerust met Audyssey DSX en is klaar voor gebruik met Audyssey Pro.

Aangezien het complete scala aan hoogwaardige audio- en videotechnologie sowieso al in de AVR`s was verwerkt, besloot Denon het Blu-rayspelerconcept nieuw leven in te blazen door een speler aan te bieden die volledig is toegespitst op de basisfuncties: het afspelen van discs en het leveren van een digitale signaaloverdracht met ongewijzigde signaalkwaliteit via de HDMI-uitgang naar de AV-receiver.

Qua ontwerp en features sluit het systeem perfect aan op de nieuwe Denon AV-Art serie. Naast de discformaten die het systeem kan afspelen (waaronder Super Audio CD en DVD-Audio), biedt de speler het gemak van videostreaming van online content zoals YouTube of Netflix. Het hoogwaardige technische ontwerp met gescheiden blokconstructie, en het afgeschermde loopwerkmechanisme met snelle respons- en laadtijden, maken het plaatje af en doen de welbekende Denon-kwaliteit alle eer aan.

De AVR-2313 heeft een verkoopprijs van 899 euro de AVR-2113 kost 599 euro, en de DBT-1713UD verwisselt voor 549 euro van eigenaar. De producten zijn vanaf mei verkrijgbaar in zwarte uitvoering. 

Denon heeft ook een Special Page op HiFi.nl

MERK

EDITORS' CHOICE