NIEUWS

Filmpjekijken weektip: De rouille et d`os

Er zijn gisteren weer diverse titels in de Nederlandse bioscopen verschenen. Deze week tippen we het Frans/Belgische De rouille et d`os, dat afgelopen maand op het Filmfestival in Cannes zeer goed ontvangen werd. 

In De rouille et d`os (Engelse titel Rust and Bone) moet Ali (Matthias Schoenaerts, bekend van Rundskop) uit nood met zijn zoontje van vijf onderdak zoeken bij zijn zus in Antibes (Zuid-Frankrijk), waar hij in een nachtclub de mooie Stéphanie (Marion Cotillard) ontmoet. Hun levens hebben niets gemeen, tot het noodlot toeslaat en er een speciale relatie ontstaat, sensueel en met bijzondere spelregels.

(klik voor een grotere afbeelding en een foto-album)

"Voor het eerst sinds 2009 was Jacques Audiard weer terug op het filmfestival in Cannes. Na de gevangenisfilm Un Prophet bracht Audiard De Rouille Et D’Os mee. Een tijdloos liefdesverhaal zonder sentimenteel te worden. Het getoonde contrast tussen hard en zachtheid zorgt voor een aangrijpende weergave van een ingewikkelde relatie." Lees de hele recensie hier

"Met De Rouille Et D’Os zorgt Jacques Audiard wederom voor een Franse film die je, ondanks zijn kleine missers, van begin tot einde in zijn greep houdt. De filmmaker verdient dan ook niets minder dan alle lovende kritieken voor het verfilmen van een liefdesverhaal dat net zo krachtig als artistiek is." Lees de hele recensie hier.

EDITORS' CHOICE