Draadloze thuisnetwerken Western Digital

Western Digital lanceert zijn eerste productlijn voor draadloze thuisnetwerken die films, video en games een extra versnelling geeft en speciaal ontwikkeld is voor hoge kwaliteit entertainmenttoepassingen.

Met de My Net-familie van krachtige en gebruiksvriendelijke thuisnetwerkproducten, introduceert Western Digital ook zijn exclusieve FasTrack-technologie die onmiddellijk entertainmentverkeer ontdekt op het netwerk en dit versneld doorstuurt naar gameconsoles, mediaspelers, smart TV’s, tablets, smartphones, computers en andere apparatuur die via Wi-Fi verbonden is. 

“Thuis zitten vaak zoveel mensen tegelijk films te kijken, spelletjes te doen en op internet met hun iPad, iPhone, Xbox en andere apparaten, waardoor er steeds meer gevraagd wordt van het netwerk”, zegt Truus Hoeve, Channel Marketing Manager voor WD. “Dankzij onze successen in het ontwikkelen van Connected Home-solutions met onze WD TV-mediaspelers en Personal Cloud-producten, weten we waar voor thuisgebruikers zich de problemen met overbelasting van het draadloze netwerk voordoen. Nu we de markt voor draadloze thuisnetwerken hebben betreden, zijn we in de gelegenheid om ons Connected Home-aanbod te versterken met oplossingen die de entertainmentbeleving van onze klanten verder verbeteren.”

Uit een recent onderzoek in de VS is gebleken dat 33 procent van de consumenten streaming films en tv-shows via internet bekijkt. Door internetvideo, multiplayer online games en live videochat, in combinatie met de explosieve toename van tablets, smartphones en andere apparaten die gebruik maken van het thuisnetwerk, is er een nieuwe fase in home entertainment en internetgebruik aangebroken. 

Innovatie
Dankzij de eerste volledige productlijn van HD dual-band N-routers in de industrie, zijn gebruikers van My Net volledig toegerust voor dit nieuwe tijdperk in home entertainment. De exclusieve FasTrack-technologie van Western Digital geeft automatisch webtoepassingen als streaming films en tv-shows, YouTube, Xbox, Skype en andere op een intelligente manier voorrang en dat levert vlekkeloze streaming tot in full-HD 1080p-kwaliteit.

My Net-routers maken gebruik van real-time analyse om de bandbreedte voor entertainmenttoepassingen te maximaliseren en dat biedt gebruikers de optimale home entertainment-beleving op elk scherm in huis dat is verbonden met het netwerk. 

Eenvoudig en gebruiksvriendelijke setup
De strakke vormgeving van de routers uit de My Net-lijn past mooi bij de gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface die ontworpen is door een ervaren team van ontwikkelaars om draadloze en bedrade apparatuur zoals iPad en andere mobiele apparaten en Pc’s en Apple-computers snel met de router te verbinden. De gestroomlijnde router-setup is zo ontworpen dat nieuwe gebruikers binnen een paar minuten online zijn en dat ervaren gebruikers de verbinding volledig naar wens kunnen inrichten.

My Net Dashboard is een standaardfeature die het voor gebruikers heel eenvoudig maakt om de netwerkinstellingen te regelen, te monitoren of te veranderen. Daar zit op een heel overzichtelijke manier ook ouderlijk toezicht bij, internetbeveiliging, toegang tot gastnetwerken, netwerknaam en –wachtwoord, instellingen voor printer en scanner en het indelen van opslagschijven.

Nieuwe combinatie
Behalve de optimale home entertainment-beleving, bieden de My Net-routers ook gecentraliseerde opslag- en backupmogelijkheden voor alle thuiscomputers plus de mogelijkheid om een persoonlijke cloud te creëren zodat gebruikers toegang hebben tot hun mediabestanden, op elk moment vanaf elke plek.

De My Net N900 Central, onderdeel van de My Net-familie, is de alles-in-een N900 router die een geïntegreerde 1 of 2 TB interne harde schijf heeft. Vanaf elke computer is toegang op afstand tot de My Net n900 Central mogelijk via www.WD2go.com en met de mobiele apps voor iPad, iPhone, iPod Touch of smartphones en tablets met Android.

De My Net N900 Central zorgt er niet alleen voor dat bestanden thuis veilig staan en altijd op afstand toegankelijk zijn, maar ook dat gebruikers kunnen vertrouwen op geautomatiseerde draadloze backup dankzij de standaard WD SmartWare-software voor Windows en de Apple Time Machine backupsoftware. Bovendien kan elke externe harde schijf van WD met SmartWare-software direct verbinding maken met een My Net-router om draadloos alle PC’s in huis te backuppen.

De My Net router-familie

  • My Net 900 Central – HD dual-band opslagrouter voor versnelde HD-streaming dankzij FasTrack Plus en geïntegreerde draadloze backup en toegang op afstand. Snelheid tot 900 Mbps, 1 of 2 TB opslagcapaciteit, 4 LAN en 1 WLAN Gigabit ethernetpoorten en 1 usb-poort.
  • My Net N900 – HD dual-band router voor de optimale home entertainment-belevenis dankzij FasTrack Plus voor films, games, video’s, muziek, videochats en meer. Snelheid tot 900 Mbps, 7 LAN en 1 WLAN Gigabit ethernetpoorten en 2 usb-poorten.
  • My Net N750 – HD dual-band router voor meervoudige gelijktijdige HD mediastreams op het netwerk. Snelheid tot 750 Mbps,5 Gigabit ethernetpoorten en 2 usb-poorten.
  • My Net N600 – HD dual-band router voor snelle en eenvoudige internettoegang en entertainmentstreaming met FasTrack. Snelheid tot 600 Mbps, 5 snelle ethernetpoorten en 1 usb-poort.
  • My Net Switch – 8-poort Gigabit ethernetswitch voor het direct uitbreiden van het aantal bedrade verbindingen via de supersnelle Gigabit ethernetpoorten.  

Voor prijzen of eventuele aanvullende informatie kun je terecht op de website van Western Digital


EDITORS' CHOICE