NIEUWSMarantz

Marantz lanceert nieuwe AV-receivers

Marantz komt met twee nieuwe AV-receivers. De NR1403 en de NR1603 zijn twee nieuwe modellen in de slanke NR-Serie. 

De twee nieuwe receivers hebben hetzelfde design als de NR1402 en de NR1602 van vorig jaar. De nieuwe home cinema versterkers hebben een zesde HDMI-ingang aan de voorzijde om het gebruiksgemak te vergroten. Alle HDMI-ingangen ondersteunen 3D pass-through en Audio Return Channel. De versterkers zijn voorzien van Audyssey MulEQ, Dynamic Volume en Dynamic EQ. 

De NR1403 is een slanke vijfkanaals AV-ontvanger en biedt een veelheid aan aansluitmogelijkheden. Voor fans van apparaten als camcorders en diverse smartphones of tablets is er een HDMI-ingang op het frontpaneel. De 5 keer 50 W-uitgang kan worden gebruikt voor een eenvoudige stereo-installatie, maar is ook krachtig genoeg voor een volledig 5.1- systeem voor home cinema. Dankzij de Setup Assistant, Audyssey MultEQ en microfoon, kun je de handleiding links laten liggen en de instructies op het scherm volgen. Bovendien is de NR1403 uitgerust met afzonderlijke ingebouwde decoders voor zowel standaard- als high-definition-geluid, zoals DTS-HD en Dolby TrueHD, terwijl de zes HDMI-ingangen een veelheid aan digitale bronnen kunnen verwerken, zodat satellietbox, BD/DVD-speler, gameconsole en camcorder gemakkelijk aan te sluiten zijn.

De zevenkanaals NR1603 heeft nog meer slimme functies geërfd, wat het een volwassen AV-center maakt. Het is voorzien van diverse netwerkmogelijkheden voor audiostreaming, internetradio, Airplay vanaf uw iPhone, iPad of iPod, en is tevens uitgerust met een met de iPod compatibele digitale USB-ingang en een M-DAX2 waarmee de geluidskwaliteit van gecomprimeerde audio helemaal tot leven komt. En met de nieuwe Marantz Remote App for iDevices is de bediening van het apparaat nog nooit zo gemakkelijk geweest. Op het videogedeelte, zijn alle zes HDMI-ingangen, waarvan een op de voorzijde, geschikt voor 3D-video en ARC (Audio Return Channel) van met ARC compatibele tv-toestellen, terwijl alle analoge videosignalen worden omgezet naar HDMI-niveau, inclusief I/P-conversie en een opwaardering naar 1080 p.

 

De Marantz Remote App om de NR1603 te besturen met iOS-apparaten is te vinden in de App Store voor iPhone of iPad. De NR1603 en de NR1403 zijn sinds mei verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en hebben een verkoopprijs van respectievelijk €649 en €399 euro. 

Voor meer informatie en specificaties kun je terecht op de website van Marantz.

Kijk ook eens op de Marantz Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE