NIEUWS

Design ‘speaker’: MegaPhone

De MegaPhone is een passieve versterker voor je iPhone, gemaakt van keramiek. Maar is het nou een designobject of ook echt een handig gebruiksvoorwerp? Daarover mag je zelf oordelen, opmerkelijk is de MegaPhone in ieder geval wel.

De keramieken iPhonespeaker heeft de vorm van een geluidsschelp en staat op een walnoot-houten standaard waarop de naam van het product en het ontwerphuis staan gegraveerd. Het gebruik van walnoothout in combinatie met rubberen steuntjes zorgt volgens de makers voor een optimale vibratie van de geluidsschelp, met een uniek geluid tot gevolg. De MegaPhone is vrij groot; 50 bij 30 centimeter, en hij is volledig met de hand gemaakt.

Naast het beluisteren van muziek, kan de MegaPhone ook gebruikt worden voor telefoongesprekken. Klinkt handig dus, maar je moet er wel een paar duiten voor over hebben. De Megaphone is namelijk aan de dure kant voor een passieve versterker. De prijs past meer bij kunstobject; de MegaPhone kost namelijk 399 euro voor de ‘gewone’ uitvoering in wit of zwart. Er is een nóg opvallendere versie in goud, die kost 599 euro. Maar dan heb je natuurlijk wel een echte blikvanger in huis. De MegaPhone is te bestellen via de website

Nog meer opmerkelijk nieuws? Kijk dan op onze nieuwe Opmerkelijk Special.


EDITORS' CHOICE