NIEUWSSamsung

Samsung’s Music Hub in Europa

Samsung gaat de concurrentie met Spotify en iTunes in Europa aan met Music Hub. Eerder deze maand kocht het bedrijf al mSpot en nu lanceert Samsung de streamingdienst Music Hub in vijf Europese landen.

Music Hub zit verwerkt in de nieuwe Galaxy S III in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Andere Europese landen waaronder Nederland, volgen later dit jaar.  Music Hub biedt toegang tot meer dan 3 miljoen liedjes, af te spelen via een speciale app. Gebruikers van iTunes kunnen eigen gedownloade muziek uploaden in Music Hub en deze streamen naar hun telefoon. De dienst kost 10 euro per maand voor ongelimiteerde data. Die prijs is gelijk aan die van de premium abonnementen bij Spotify en Sony Music Unlimited. Er is ook een gratis variant, maar dan zijn de mogelijkheden uiteraard beperkter. Bij deze versie kun je previews luisteren van nummers en die later kopen.

Het is de bedoeling dat Music Hub binnenkort ook op andere Samsung apparaten te gebruiken is, zoals andere telefoontoestellen en Samsung Smart TV. Ook moet de dienst later beschikbaar zijn op PC en Mac. Kijk op de website van Samsung voor meer informatie. 

EDITORS' CHOICE