NIEUWSOnkyo

Onkyo introduceert CS-555 mini systeem


Redactie HiFi.nl | 23 mei 2012 | Onkyo

Het Japanse merk Onkyo heeft haar nieuwe CS-555 mini systeem geïntroduceerd en tevens twee nieuwe versterkers aangekondigd voor later dit jaar.

De nieuwe CR-555 CD receiver van Onkyo is verkrijgbaar in zwart of zilver en met of zonder speakers, gaat 449 euro kosten inclusief speakers en moet vanaf juni of juli te koop zijn. What Hifi had het nieuws.

De CS-555 zal later opgevolgd worden door een versie met internet streaming functie. Deze CRN-555 gaat naar verwachting 400 pond kosten (Nederlandse prijzen nog niet bekend). De CR-555 heeft een cd-speler en FM/DAB/DAB+ bereik en optische en digitale inputs die content mogelijk maken tot 96kHz/24-bit. Er is ook een USB-poort aanwezig voor het aansluiten van iPhones en iPods. Het systeem heeft drie analoge imputs en een subwoofer output. De CR-555 wordt geleverd met een afstandsbediening. Dezelfde high-end techniek die in de Onkyo AV-versterkers zit, is gebruikt voor de versterking van de CR-555. Dit garandeert zo min mogelijk ruis, zelfs bij hoog volume.

De CR-555 levert 22W per kanaal in 4ohms. Ook is Onkyo’s Phase-Matching Bass Boost ingebouwd. Dit zorgt voor een zuivere bas bij laag volume, zonder de midrange frequenties aan te tasten. De optionele D-055 speakers zijn gemaakt van Onkyo’s N-OMF, ofwel New Onkyo Micro Fibre.

De eerder geïntroduceerde CS1045, uitgebreid op HiFi.nl besproken

De technologie in de CR-555 zal ook gebruikt worden in twee nieuwe stereo versterkers die later dit jaar op de markt zullen komen. De nieuwe modellen zijn nog in ontwikkeling. Eén model zal digitale inputs bevatten en de andere niet. Volgens de ingenieurs moeten deze modellen de concurrentie aan kunnen gaan met Europese merken, daarom is het ‘Europese geluid’ goed bestudeerd. Deze modellen liggen naar verwachting in augustus in de winkels.

Kijk ook eens op de Onkyo Special Page

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.

EDITORS' CHOICE