NIEUWS

IKEA Uppleva: internet HDTV met apps


Redactie HiFi.nl | 15 mei 2012

Een maandje geleden schreven we over het Uppleva TV-meubel van IKEA, het totaalconcept voor televisie dat de meubelgigant op de markt brengt; een meubel met ingebouwde smart TV en geluidssysteem. Er is inmiddels nieuws rond het möbel: IKEA heeft namelijk bekend gemaakt dat de televisie ook over internet en een standaard collectie apps zal beschikken.

Dat heeft het Zweedse merk aan Gigaom.com laten weten. Wat we al wisten: de Uppleva uitgerust zal zijn met audio en video van het Chinese TCL Multimedia; een televisie, een Blu-rayspeler en een 2.1 speakersysteem met draadloze subwoofer. Die televisie (24 tot 46 inch) blijkt nu een Smart HDTV met 1080p scherm, internettoegang met open browser en een standaard collectie apps zoals YouTube, Dailymotion en Vimeo te zijn. 

De Uppleva is vanaf juni in de IKEA-zaken in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn te vinden, en zal vanaf het najaar in alle winkels in die vijf bijbehorende landen te vinden zijn. De rest van de wereld moet nog even wachten op de Uppleva, die ruim 700 euro (6500 Zweedse kronen) zal gaan kosten. Wij zijn in 2013 aan de beurt, maar misschien moesten we de Uppleva maar eens naar de redactie proberen te halen...

Kijk ook eens op onze Meubel Special

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »