NIEUWSDenon

Denon introduceert nieuwe AV Receivers

High End München bracht talloze primeurs met zich mee. Zoveel, dat we niet over alles uitgebreid konden vertellen. We spotten de nieuwe Denon AV Receivers uit de AV-Art Serie al op de beurs, en willen de AVR-1513 en 1713 nu alsnog even uitlichten. 

Denon onthulde op de High End de entreemodellen AVR-1513 en de AVR-1713 inclusief netwerkondersteuning. Denon wilde een nieuwe interface creëren en dit resulteerde in een GUI met een verbeterd design, minder knoppen op het bedieningspaneel en een vereenvoudigde lay-out voor de afstandsbediening. Het display biedt ruimte voor grotere karakters en meer informatie. Dit zorgt voor een betere rendabiliteit van de AVR beeldschermen en zorgt er tevens voor dat het beeldscherm beter leesbaar is, zelfs vanaf de bank.

Technisch gezien is de AVR-1513 opgebouwd met een discrete eindversterking van 110W per kanaal over alle vijf kanalen. De AVR-1513 bezit een HDMI ingang aan de voorzijde waarmee tablets, videocameras of fotocamera’s kunnen worden gekoppeld. Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio decoders zijn al jaren een standaard gegeven bij Denon en de Compressed Audio Restorer verbetert de audiokwaliteit van gecomprimeerde muziek, zoals MP3 of WMA.

AVR-1713
De AVR-1713 bezit vijf kanalen, allemaal 120 W, en heeft daarnaast verschillende netwerk capaciteiten in huis. Deze functies maken het mogelijk om te luisteren naar meer dan duizend gratis internetradiostations of muziek via een harde schijf (NAS) of computer.

De AVR-1713 ondersteunt ook AirPlay. Hiermee kunnen gebruikers luisteren naar hun eigen muziek uit de iTunes biblitoheek van een iPad, iPhone, iPod touch of PC/MAC luisteren via het netwerk. Daarnaast kun je via de Denon Remote App de belangrijkste functies van de AVR-1713 met je iPad, iPhone, iPhond touch of PC/Mac bedienen. De Android applicatie volgt later dit jaar. Smartphones met Android OS kunnen muziek streamen via de daarvoor bestemde applicaties met DLNA certificatie. Met de toevoeging van de extern inschakelbare versterker ondersteunt de AVR-1713 multi-zone werking. Deze eigenschap staat het toe om van diverse bronnen gebruik te maken in verschillende ruimten. Het energie verbruik in de stand-by modus is verlaagd en daarnaast hebben de AVRs nu een Auto Power Off functie voor nog meer energiebesparing.

De AVR-1513 en AVR-1713 zijn vanaf mei 2012 verkrijgbaar in een zwarte uitvoering. Kijk voor meer informatie over Denon op de website of de Special Page.

Transformers: Dark of the Moon met onder meer de AVR-1713 in München afgelopen weekend

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.

MERK

EDITORS' CHOICE