NIEUWS

High End München 2012: statistieken

Europa’s grootste beurs op het gebied van hifi is voorbij, maar in die vier dagen is er ook volgens de organisatie genoeg moois voorbij gekomen voor een samenvattend overzichtje. Zo waren er dit jaar meer bezoekers dan ooit en was er een aantal bijzondere primeurs te bewonderen. 

Met bijna 15.000 bezoekers was High End München 2012 zeker een succes te noemen. De beurs is uitgegroeid tot een wereldwijd platform voor de hifi-exposanten; in totaal waren het er dit jaar 366, waarvan meer dan de helft internationaal, uit 33 verschillende landen. En al die exposanten brachten verschillende producten mee, van analoge muziek systemen en vinyl tot moderne high-end systemen ter waarde van drie ton, en van mp3-spelers en iPod docks tot gigantische luidsprekers. Dit alles was te vinden in een ruimte van 20,000 vierkante meter, in het M.O.C. in (deels) zonovergoten München. Daarnaast waren er 483 journalisten uit de hele wereld aanwezig; een recordaantal.

Maar liefst 4427 vakmensen bezochten de beurs, uit 70 verschillende landen. Zij maakten 30 procent uit van het totaal aantal bezoekers. De meesten kwamen uit Europa, maar zelfs vanuit Azië en Amerika vloog men naar München om op de beurs aanwezig te zijn.

Wat de beurs zo bijzonder maakt is dat fabrikanten, importeurs, distributeurs, verkopers en liefhebbers van hifi vanuit de hele wereld samenkomen op dit levendige en unieke evenement. Iets gemist van de High End München? Lees hier op je gemak alles terug over de beurs.


EDITORS' CHOICE