NIEUWSTeufel

Teufel: eerste Android streamer

Redactie HiFi.nl | 08 mei 2012 | Teufel

Teufel heeft het allereerste audiostreamingysteem voor Android apparaten geïntroduceerd: de Smart Speaker. Het is een compacte 2.1 stereobox die muziek per WLAN-streaming voor Android telefoons of tablets ontvangt en weergeeft.

Met de Smart Speaker for Android in combinatie met de gratis Raumfeld App uit de Google Play Store kun je draadloos naar muziek luisteren. Teufel heeft daarmee de eerste streamer voor Android in handen. Michael Hirsch, verantwoordelijk voor de Raumfeld productserie: “Gezien de enorme populariteit van Android waren wij verrast dat er geen simpel, omvangrijk audiostreamingsysteem voor Android te vinden is. Vanuit Teufel Audio hebben we die met onze Raumfeld streaming technologie vervolgens zelf ontwikkeld.”


Teufel technologie
De Smart Speaker for Android is gebaseerd op de Raumfeld streaming technologie van Teufel Audio: actieve luidsprekers met ingebouwde WLAN streaming en D/A converter. De Smart Speaker en App verbinden zich automatisch via WLAN met elkaar na een eenmalige setup, en zijn vanaf dat moment speelklaar. Het systeem speelt verschillende audioformaten, van MP3 tot OGG en FLAC direct van de Smartphone of Tablet af. Het nieuwe Teufel apparaat kan ook toegang verkrijgen op muziek uit andere willekeurige UPnP/DLNA bronnen of van vrijgegeven netwerken. Via een Line-In pikt de Smart Speaker ook signalen van audiobronnen zoals cd-spelers op.

Geluidskwaliteit
Natuurlijk niet te vergeten: wat heeft de Smart Speaker audiotechnisch in huis? In  de compacte behuizing zitten twee 65 mm conus drivers, twee 25 mm tweeters en een downfire-subwoofer met 130 mm doorsnede. Dit wordt aangestuurd door een efficiënte Class D eindversterker met 100 Watt vermogen. De Smart Speaker for Android is vanaf nu verkrijgbaar voor € 449,99. Kijk op de website van Teufel voor meer informatie. 

Bekijk ook eens de Teufel Special Page op HiFi.nl 

MERK

EDITORS' CHOICE