Verjaardagsfeestje van Mark Levinson in München

Het legendarische Mark Levinson bestaat dit jaar 40 jaar en vierde dat aan het begin van dit jaar al met de introductie van maar liefst vier nieuwe producten. Het was dan ook niet meer dan logisch dat deze werden uitgelicht op de stand in München.

Zo is er de No52 dual-mono voorversterker welke beschikt over de mogelijkheid een Processor Pass Through (PP) functie te activeren waarbij de interne volumeregeling gepasseerd wordt en het inkomende signaal rechtstreeks doorgekoppeld wordt naar de uitgang. Met deze functie kan de No 52 in een surround systeem opgenomen worden: de front uitgangen van de surround processor worden op de PP ingang aangesloten die het signaal ongewijzigd doorlaten naar de eindversterkers. Zo kunnen de eindversterkers voor de stereo weergave ook benut worden bij surround weergave.

Ook de No585 geïntegreerde versterker was te bewonderen. Deze levert 225W/8ohm vermogen per kanaal en is naast een keur van analoge ingangen ook voorzien van digitale ingangen. De interne  D/A converter is voorzien van 32-bit/192kHz architectuur.

Een combinatie van een CD/SACD mechanisme met een dual 32-bit/192kHz D/A converter levert de derde van deze nieuwe producten op, de No519 SACD speler.

Om dit rijtje af te sluiten was ook de No560 Digital Signal Processor (DAC) met maar liefst tien digitale audio-ingangen aanwezig.

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012. 


EDITORS' CHOICE