Harbeth showt monitor speakers

Gespot op High End München 2012: Harbeth. Harbeth presenteerde de reeds bekende lijnen, die de laatste jaren nog verder verfijnd zijn. “From an engineering perspective, we’ve nowhere left to go.” Wij keken naar de 40.1 monitor speaker en naar alle waarschijnlijkheid hebben we ook de gloednieuwe 30.1 speaker mogen aanschouwen, die Harbeth lanceert vanwege haar 35-jarige bestaan.De Harbeth 40.1 is de vernieuwde versie van de Harbeth 40. Hij heeft een warme houten afwerking en is verkrijgbaar in Cherry, eucalyptus, rosewood en tiger ebony. Nou kunnen wij de technische specificaties oplepelen, maar we vonden een leuk filmpje van de mannen van Beter Beeld & Geluid. Zij organiseerden eind maart van dit jaar een show met o.a. de Harbeth 40.1. In onderstaand filmpje wordt de luidspreker geïntroduceerd, maar je hoort ook meteen hoe het klinkt. Al moet je daarvoor wel even hetzelfde model luidspreker op je computer aansluiten..:). Voor meer informatie kun je kijken op de website van Beter Beeld & Geluid, die ook een Special Page hebben op HiFi.nl.In eerst instantie dachten wij dat we ook de Monitor 30 zagen, waar we in het verleden deze recensie over schreven. De conclusie luidde toen: “Liefhebbers van akoestische bezettingen die op zoek zijn naar een weergever die muziek voor zichzelf laat spreken zouden in deze Britse monitor wel eens de ware vertolker kunnen vinden."

Maar op de website van Harbeth lazen we dat zij op High End München 2012 de Monitor 30.1 hebben geïntroduceerd. Dit ter ere van de 35ste verjaardag van Harbeth. Het merk werd in 1977 opgericht door Dudley Harwood van BBC engineering department en zijn vrouw Beth. Vandaar de naam Harbeth. In hifikringen wordt er nog wel eens gegrapt dat het merk gelukkig geen Dudbeth (Dundely + Beth) werd genoemd… Maar goed, dat geldt natuurlijk voor alle merknamen. Dus hoogst waarschijnlijk is onderstaande foto de eerste aanblik van de Monitor 30.1!Hier kun je alvast wat meer informatie vinden over de Monitor 30.1. We zijn in ieder geval benieuwd! Meer informatie over Harbeth vind je op de website.


Foto: de Harbeth Monitor 40.1

Lees ook eens de recensie van de Harbeth P3ER, waarin de recensent concludeerde: “Een juweel van een weergever die elke mini-monitor liefhebber eens moet hebben beluisterd.”

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

MERK

EDITORS' CHOICE