NIEUWSLexicon

Kleine reus van Lexicon

In de hallen in München is ook het merk Lexicon te vinden. Van deze high end audioproducent is de zwarte uitvoering van de DD-8 geïntegreerde versterker verschenen. Klein van afmeting, maar niet te onderschatten in prestaties.

Om nu te zeggen dat het Britse merk Lexicon regelmatig met nieuwe producten onze hifi-kant opkomt, zou niet overeenkomen met de waarheid. Sterker nog: we konden ons niet een-twee-drie meer herinneren wanneer het laatste wapenfeit van deze firma was. Maar dat maakt niet uit: wij stellen kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. En over kwaliteit gesproken: dat zit bij Lexicon wel goed. Niet voor niks hebben ze jarenlang het audiofiele interieur van automerken als Mercedes en Rolls Royce mogen ‘bekleden’. Maar goed, dat is dan wel een tijdje geleden. Tijd voor iets nieuws.

Echt nieuw is de DD-8 geïntegreerde versterker overigens niet. Hij is al een tijdje uit, maar heeft op de een of andere manier nog niet onze aandacht gehad. Onterecht. De DD-8 verdient het om besproken te worden en de aanwezigheid in München is een mooie aanleiding hiervoor.

De Lexicon DD-8 is een state-of-the-art apparaat voor multiroom audiotoepassingen. Het profiteert van de DriveCore Harman versterker technologie, waardoor de kleine DD-8 acht kanalen van 125 Watt kan aanbieden. Klein? Ja, echt: 5,4 cm hoogte bij 43,8 cm breedte, 37,8 cm diep. Verder beschikt de DD-8 over een 90% rendement DriveCore-trap, wat betekent dat alles koel blijft en er geen ventilator aan te pas komt. Het enige geluid dat je hoort is dus het gewenste geluid. Zo horen wij het graag. Op de CES 2012 won de DD-8 overigens een eervolle prijs in de categorie Multi Room Audio/Video.


Van boven naar beneden: BD-30 Blu-ray speler, MC-12HD digital controller, RX-7 power amp en RV-5 receiver.

Wil je meer informatie over de Lexicon DD-8? Ga dan snel naar de website van Lexicon. Importeur Audiac heeft ook een Special Page op HiFi.nl

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

EDITORS' CHOICE