NIEUWSSiltech

Innovaties van Siltech en Crystal Cable

Opnieuw een perspresentatie vanmiddag, en opnieuw een behoorlijke primeur. Althans, het nieuws was al wat langer bekend (want vóór München aangekondigd), maar de hifiwereld moest er nog fysiek kennis mee maken: de  SAGA versterkerserie van Siltech, en The Absolute Dream kabels van Crystal Cable. Een `klein` fortuin aan imponerende hifi.

In de luisterruimte van Siltech en Crystal Cable, twee Nederlandse merken uit de portefeuille van D&D Audio, staan ze dan eindelijk opgesteld: de SAGA C1, V1 en P1, drie versterkers die gezamenlijk voor de Structural Amplifier Gain Architecture-filosofie van Siltech staan.

De drie modellen, samen goed voor een consumentenverkoopprijs van maar liefst 55.000 euro, zijn door de Nederlandse fabrikant (momenteel in zijn dertigste bestaansjaar) in het leven geroepen om met een minimaal aantal interne componenten vervorming terug te drinken, en de dynamiek te verbeteren. De eerder geïntroduceerde C1 accu gevoede buizenvoorversterker wordt nu aangevuld met de V1 en P1.

Samen vormen deze het equivalent van de klassieke eindversterker. De combinatie van de C1, V1 en P1 biedt een dynamisch bereik dat dicht in de buurt komt van dat van de Siltech kabels. Dit is vooral bereikt door het evalueren en structureel verbeteren van de versterkingsstructuur. Maar ook slim gebruik van accuvoeding, de beste componenten, terugkoppelloze schakelingen en een ultra-rigide chassis dragen daaraan bij.

In de opstelling vandaag worden ze –uiteraard– verbonden aan twee Arabesque III speakers (27.000 euro per paar, waardoor de set zonder de bekabeling mee te nemen richting de 85.000 euro gaat..), vorig jaar nog als prototype in München te vinden, nu meer dan in vol ornaat aan de slag. Het SAGA concept vergroot het dynamisch bereik met 10 dB of meer, waardoor de versterkers gehoormatig zo goed als afwezig zijn; de bijzondere Arabesque staanders doen de rest. Loepzuiver. Bekijk hier de bladerbare Siltech SAGA brochure.

Edwin van der Kleij-Rynveld (Siltech) legt uit

Ook in de (vitrines van de) luisterruimte te vinden: de nieuwe kabels van Crystal Cable, ’s werelds eerste volledig monokristallen kabels die van hun ingenieurs de naam The Absolute Dream meekregen. Niet alleen de kern, ook de mantel van de high end bekabeling is met monokristallen opgebouwd; de afschermingen zijn van verzilverd monokristal koper en (de tweede) van verguld monokristal zilver. Mono, dus niet opgevuld met andere elementen, waardoor verlies vermeden wordt. Het vlechtwerk is bovendien overtrokken met een transparante mantel waardoor de kabel een zeer bijzonder voorkomen heeft, zonder de Crystal Cable identiteit te verliezen.

Zie ook het foto-album links voor productfoto`s

In totaal worden vier van deze coaxen tot één kabel getwist door middel van een speciaal voor Crystal Cable ontworpen en gebouwde machine. Hiermee kan de theoretisch optimale hoek van 45 graden tussen de aders worden bereikt zonder spanning op het metaal te zetten. Twee van de coaxen worden gebruikt voor het audiosignaal waardoor de signaal-ruisverhouding nog verder wordt verbeterd en de microvervorming tot nog lagere waarden kan worden gebracht. De twee andere aders zijn geschakeld volgens de gepatenteerde Crystal Cable The Bridge opzet. Hierdoor wordt vervorming nog verder teruggebracht en worden lekstromen geneutraliseerd. Een ultra high-speed filter op 20 GHz voorkomt dat versterkerschakelingen de fout in kunnen gaan. Bekijk hier een bladerbare versie van de Crystal Cable Absolute Dream brochure.

Crystal Cable Absolute Dream kabels zijn voorzien van speciaal voor Crystal Cable ontworpen Furutech Carbon connectoren. De nieuw ontwikkelde barrels worden met een laser voorzien van serienummers. Crystal Cable plaatst de Absolute Dream boven de Dreamline serie. Interlink, luidsprekerkabel en netsnoeren zijn direct na het showweekend leverbaar, USB en FireWire kabels volgen later dit jaar.

Kijk voor meer informatie op de websites van Siltech en Crystal Cable

En neem ook eens een kijkje op de Special van D&D Audio

Bekijk hieronder de bladerbare & downloadbare brochures:


EDITORS' CHOICE