NIEUWSNaim Audio

Nieuwe Naim producten geïntroduceerd

Op High End München introduceerde Naim de NaimUniti2: een vernieuwde netwerkspeler en opvolger van de NaimUniti, het best verkochte Naim product in de Benelux. Daarnaast kregen de servers van Naim een update.

Deze opvolger van de populaire NaimUniti die uitkwam in 2009, heeft een zwaardere versterker, een betere DAC, een groter display en een verbeterde cd-speler. Zo had de oudere broer van de NaimUniti2 een vermogen van 50W per kanaal, dit is bij de verbeterde versie verhoogd naar 70W per kanaal. Dit maakt de NaimUniti2 geschikt voor grotere ruimtes. Als verbeterde DAC is gekozen voor een Burr Brown PCM1793. The NaimUniti2 is verder voorzien van 24bit/192kHz hoge-resolutie streaming funtionaliteit. Nu nog afwachten of deze alleskunner net zo’n success wordt als de voorloper.

Verder werden de Naim HDX en UnitServe, en de NaimNet servers NS01, NS02 en NS03 ‘aangepakt’. Deze hebben vanaf nu 2TB interne opslag, in plaats van 1TB. Dit geeft plaats aan maar liefst 2,400 albums in uncompressed formaat. Ook hebben deze modellen vanaf nu de mogelijkheid om downloads en andere muziek op de interne harde schijf te zetten. Dit was voorheen niet mogelijk, alleen geripte muziek kon worden opgeslagen. Een update van de n-Serve besturingsapp (versie 2.3) is vanaf nu verkrijgbaar in de iTunes winkel. Ook is het nu mogelijk om metadata te wijzigen en ontbrekende cover-art via de app toe te voegen. Vanaf 7 mei 2012 worden de Naim apparaten standaard geleverd met de 2TB aan interne opslag.

Ook is er nieuwe software update (1.6C) verkrijgbaar voor alle bovenstaande hard disk servers/spelers. Bugfixes zijn hierbij verholpen.

Importeur Latham heeft ook een Special Page. 

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

MERK

EDITORS' CHOICE