NIEUWSNAD

NAD introduceert T787 AV-receiver


Redactie HiFi.nl | 28 april 2012 | Fotografie | NAD

Met de T787 introduceert NAD meer dan alleen een volledig nieuwe AV receiver met complete ondersteuning van alle actuele Surround formaten en 3D. In tegenstelling tot vrijwel alle andere AV receivers op de markt, laat de NAD T787 een weg open naar nieuwe, nog te introduceren standaarden, dankzij het unieke Modular Design Construction concept van NAD.

Van NAD mag je dankzij de welbekende “Music First” filosofie, het beste aan geluid verwachten. Niet een, maar twee grote Holmgren ringkerntransformatoren worden gebruikt zodat de T787 moeiteloos zeven keer 120 Watt levert en 320 Watt IHF dynamisch. Vermogen is maar een deel van het verhaal. Zo worden vijf hoogwaardige 2-kanaals D/A converters - in tegenstelling tot een enkele 8-kanaals D/A, zoals gebruikelijk - met 24 bit/192kHz resolutie toegepast en vele andere verfijingen voor het best mogelijke geluid. Met Audyssey MultEQ XT Room Correction systeem kan de T787 zich perfect aanpassen aan kamerakoestiek.

Met de recent geïntroduceerde derde generatie MDC modules kunnen ook de eerste NAD MDC AV receivers uit 2007 de stap maken naar 3D compatibel en HDMI 1.4a. Behalve de NAD MDC AV receivers biedt vrijwel geen elke andere receiver de mogelijkheid om zelfs na jaren nog mee te kunnen “groeien” naar de laatste stand der techniek. 

Met de optionele IPD-2 dock wordt een iPod of iPhone een serieuze bron voor muziek waarmee het, met dezelfde afstandsbediening en een duidelijk on-screen display, gemakkelijk is om door de digitale muziekcollectie te grasduinen. Met zijn toekomstgerichte blik biedt de NAD T787 ook een aansluiting voor de optionele DAB 2 module waarmee, behalve AM en FM-RDS, ook DAB radio ontvangen kan worden, zelfs in de nieuwe DAB+ vorm. Video upscaling gebeurt het beste aan de bron, of in de display. Daarom geeft de T787 het beeld ongewijzigd door.

Zes keer HDMI, zes keer S/PDIF maar ook een verscheidenheid aan analoge composite, S-Video en Component video ingangen maken dat zowat elke bron zich zonder problemen laat aansluiten. Ook laat de T787 zich gemakkelijk integreren in domotica systemen. De NAD T787 AV Receiver is vanaf begin mei leverbaar bij de officiële NAD dealer en heeft een adviesprijs van € 3699,-.

Kijk ook eens op de website van NAD of op de Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE