NIEUWS

Filmpjekijken weektip: The Cabin in the Woods


Redactie HiFi.nl | 19 april 2012 | Fotografie

In Nederland gaan iedere week, meestal op donderdag, vijf á tien films in première. Soms zelfs nog een aantal meer. Op Filmpjekijken.com vind je alle recensies van die nieuwe films, waar we er in het vervolg op donderdag één van zullen uitlichten. De tip van deze week: horrorfilm The Cabin in the Woods

Misschien een aparte keuze voor de eerste filmtip, gezien het toch een genre betreft dat doorgaans films oplevert waar je bij voorbaat al van moet houden. Als de recensent in kwestie echter niet bepaald bekend staat om zijn voorliefde voor horrorfilms, maar in dit geval wél lovend is, is er meer aan de hand.

(klik om naar de recensie te gaan)

"Het jaar 2012 is nog geen vier maanden oud, maar mag nu in twee filmgenres al behoorlijk verfrissend genoemd worden. Wist Josh Trank begin maart met Chronicle nog een frisse wind door het superheldenlandschap te laten waaien; deze week is het de beurt aan Drew Goddard, die met The Cabin In The Woods het platgetreden horrorpad volledig omploegt..."

Lees de hele recensie hier

Omdat het de eerste Filmpjekijken weektip betreft, doen we er meteen nog één; niet zozeer een film die je moét zien, maar wel één die je gerust op kunt zoeken als je van de Transformers, Avengers en Cowboys & Aliens van deze wereld houdt: Battleship. En mocht het niet jouw soort film zijn -hersenloos vermaak waarbij je vooral niet teveel op het verhaal moet letten- hebben we in ieder geval een excuus gevonden om onderstaande film still te kunnen plaatsen.

(klikbaar voor groter formaat)

EDITORS' CHOICE