NIEUWS

IKEA TV-meubel met ingebouwde AV


Redactie HiFi.nl | 17 april 2012 | Fotografie

Meubelgigant IKEA heeft voor de komende zomer een totaalconcept voor televisie op de planning staan: een meubel met ingebouwde smart TV en geluidssysteem, Uppleva geheten. De Uppleva moet naar eigen zeggen schoonheid en functionaliteit samenbrengen, en voorkomen dat je in de bekende kabeljungle die doorgaans achter het meubel met AV te vinden is achtergelaten wordt.

TV-möbels zijn niets nieuws bij IKEA, maar de bijbehorende elektronica wel. Het binnenkort te lanceren AV-bouwpakket van de Zweedse fabrikant is voorzien van audio en video van het Chinese TCL Multimedia; een televisie, een Blu-rayspeler en een 2.1 speakersysteem met draadloze subwoofer. In onderstaande video vertelt IKEA meer over het idee achter Uppleva.

De Uppleva is vanaf juni in de IKEA-zaken in Stockholm, Milaan, Parijs, Gdansk en Berlijn te vinden, en zal vanaf het najaar in alle winkels in die vijf bijbehorende landen te vinden zijn. De rest van de wereld moet nog even wachten op de Uppleva, die ruim 700 euro (6500 Zweedse kronen) zal gaan kosten. Wij zijn in 2013 aan de beurt. Het is niet bekend met hoeveel schroefjes je na de installatie van het meubel blijft zitten.

Kijk ook eens op onze Meubel Special

EDITORS' CHOICE