NIEUWSSony

Sony lanceert streaming muziekdienst


Redactie HiFi.nl | 22 december 2010 | Sony

Sony komt met een eigen muziekdienst genaamd Music Unlimited. Hiermee gaan zij de concurrentie aan met het populaire iTunes. Met Music Unlimited is het niet langer nodig om nummers te downloaden en op te slaan, je kunt ze streamen via het internet.

Voor een vast bedrag per maand krijgen gebruikers toegang tot zo’n zes miljoen nummers. Onder andere de `major` labels Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group en EMI Music hebben hun muziek beschikbaar gesteld. Music Unlimited is een ‘cloud based library’. Dit betekent dat de nummers niet meer hoeven te worden gedownload en de liedjes op elk moment op verschillende apparaten kunnen worden geraadpleegd zonder de muziek daadwerkelijk op te slaan.

De muziek kan worden afgespeeld op tal van apparaten waaronder televisies van Bravia met internetfunctionaliteit en de console PlayStation 3. Ook op de draagbare apparaten van Sony en op mobiele apparaten uitgerust met besturingssysteem Android van Google kan de muziek uit Music Unlimited worden beluisterd. In 2011 zal de dienst worden gelanceerd in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en Nieuw-Zeeland. Wanneer Nederland aan de beurt is, is vooralsnog niet bekend.

Maandbundels
Sony introduceert voor Music Unlimited twee maandbundels. De basisbundel kost 3,99 pond per maand in het Verenigd Koninkrijk en 3,99 euro in Ierland. De Premiumbundel kost respectievelijk 9,99 pond en 9,99 euro.

EDITORS' CHOICE