NIEUWSSony

Google TV in najaar naar Nederland

Redactie HiFi.nl | 04 april 2012 | Fotografie | Sony | Importeur: Sony Nederland

Sony mediaboxen met Google TV functionaliteit zullen hoogstwaarschijnlijk dit najaar verkrijgbaar zijn in Nederland en de rest van Europa. Het gaat om twee producten: een netwerkspeler en een Blu-ray speler.

De producten met Google TV functie werden afgelopen januari tijdens de CES in Las Vegas al aangekondigd. Dit najaar is Europa samen met de Verenigde Staten de eerste zijn waar deze te koop zullen zijn. De verwachting is dat deze media-hub’s na de zomer in Europa beschikbaar zullen zijn, maar een specifieke datum is nog niet bekend, zegt Sony tegenover HiFi.nl.

Netwerkspeler NSZ-GS7
Met deze netwerkspeler kun je je bestaande tv upgraden. Je haalt hiermee namelijk een snelle en volledige Google Chrome browser, ondersteund door Google TV, in huis. Ook kun je hiermee Apps van de Android Market downloaden die geschikt zijn voor TV. Dankzij de Picture-in-Picture functie kun je TV kijken, surfen of beide tegelijkertijd op hetzelfde scherm.
 Dankzij de afstandsbediening met touchscreen staat in een handomdraai je favoriete content op het grote scherm. Ook kun je een smartphone gebruiken als afstandsbediening met de Media Remote app van Sony.

NSZ-GP9 Blu-ray Disc-speler
`s Werelds eerste en enige internet-tv en Blu-ray Disc-speler, ondersteund door Google TV. Met deze Blu-ray Disc-speler heb je ook een Google Chrome browser bij de hand en kun je tegelijkertijd TV kijken en surfen met behulp van de afstandsbediening of je smartphone. Gebruikers kunnen de netwerkmediaspeler en Blu-ray Disc-speler via HDMI op de televisie aansluiten om eenvoudig tv-uitzendingen in HD te kijken, en te surfen op internet.

De nieuwe afstandsbediening is uitgerust met een touchscreen, toetsenbord met achtergrondverlichting, microfoon voor Voice Search en 3-assige bewegingssensor voor games voor gemakkelijk en intuïtief gebruik. De netwerkmediaspeler van Sony zal 200 euro kosten en de Blu-ray speler 300 euro.


EDITORS' CHOICE