NIEUWSNEC

LED verlichting met ingebouwde speakers

Redactie HiFi.nl | 19 maart 2012 | NEC

NEC heeft zich weer eens van de innovatieve kant laten zien, door LED (plafond)verlichting met speakers te combineren. Zowel het geluid als de verlichting is met je smartphone met Android app te besturen. 

De NEC verlichting is voorzien van geïntegreerde draadloze speakers, die via Bluetooth muziek vanaf je telefoon kunnen streamen. Je kunt dezelfde app bovendien gebruiken om elementen van de verlichting te regelen, zoals kleur en helderheid. Combinaties zijn ook mogelijk, door muziek en licht te synchroniseren; leuk voor een avondje DJ`en. 

Spot on!

"Plafondverlichting vind je meestal in het midden van de kamer; een gegeven dat we gebruikt hebben om dit revolutionaire nieuwe product te ontwikkelen, dat je toestaat om licht en geluid vanaf het hart van de kamer te verspreiden, en de mogelijke effecten bovendien met je telefoon te besturen," aldus de uitleg van NEC. Standaard opties van het demosysteem zijn onder meer Active, Natural en Relaxed, waarbij licht en geluid gezamenlijk de betreffende sfeer bepalen. 

Het idee is om het systeem, dat nog verder ontwikkeld wordt, later dit jaar op de markt te brengen. In onderstaand filmpje vind je alvast een eerste demonstratie. 


EDITORS' CHOICE