NIEUWSSonos

Nieuwe Sonos controller


Redactie HiFi.nl | 15 maart 2012 | Sonos

Volgende week verschijnt de nieuwe Sonos Controller App voor Mac en pc. Een app waar Sonos trots op is. Het is namelijk eenvoudiger geworden om muziek te vinden en te besturen. 

De Controller App biedt snellere toegang tot muziek. Via de verbeterde zoekfunctie zijn artiesten, albums, liedjes en radiostations in een muziekbibliotheek of online dienst te vinden. Gebruik de nieuwe drag-and-drop-functie om één of meerdere liedjes, albums en playlists toe te voegen aan een afspeellijst. Verborgen functies van Sonos zijn daarnaast wat verder naar de voorgrond gebracht: de sleeptimer en wekker zijn nu direct toegankelijk vanaf het hoofdscherm.

Een van de belangrijkste nieuwe opties is de Mini Controller. De Sonos is nu te besturen terwijl andere apps of schermen openstaan, terwijl de albumhoes op het scherm wordt weergegeven. Ook is de muziek vanaf nu te besturen vanuit de ‘System Tray’ in Windows of de ‘Dock’ in Mac, ook als de Sonos Controller App is geminimaliseerd.

Er zijn nog meer verbeteringen doorgevoerd in de nieuwe Controller App, alvast gedemonstreerd in onderstaande demovideo en uitgebreid toegelicht op de Sonos website

Gebruikers die hun besturingssysteem lang niet hebben geüpdatet, worden aangeraden dat nu wel te doen. Sonos 3.7 is beschikbaar voor Mac OS X 10.6 of hoger en Windows XP met Service Pack 3 of hoger.

Sonos heeft ook een Special Page

EDITORS' CHOICE