NIEUWSSamsung

Samsung Smarter Living


Redactie HiFi.nl | 15 maart 2012 | Samsung

Samsung introduceert deze week het nieuwste op het gebied van slimme oplossingen die het leven plezieriger maken, tijdens het Smarter Living event dat plaats heeft in het pand van Endemol MediArena Studio`s naast de ArenA in Amsterdam. HiFi.nl was erbij.

Alles van home entertainmentapparatuur tot huishoudelijke elektronica en hun nieuwste smartphones en tablets vind je op het Samsung event uitgestald, inclusief het DA-E750 dock dat in januari in Las Vegas aan de pers voorgesteld werd, en een nieuw Blu-ray home cinemasysteem dat eveneens met een buizenversteker is uitgevoerd. Vandaag wordt er een persdag georganiseerd, maar HiFi.nl was afgelopen dinsdag al welkom om een aantal nieuwtjes te inspecteren. 

Samsung wil het leven van mensen plezieriger maken. De demonstraties in de MediArena staan dan ook in het teken van de nieuwe lijnen producten die het merk daartoe op de markt brengt of gaat brengen. Slimme oplossingen die de ultieme vrijheid moeten geven, thuis, op het werk en onderweg. Innovatieve producten die draadloos met elkaar communiceren. En dankzij de AllShare-technologie heb je al je bestanden altijd binnen handbereik, waar je ook bent.

Ook de bediening van de Samsung oplossingen wordt steeds makkelijker. Smart TV’s reageren op simpele gebaren en gesproken commando’s, met de S Pen maak je op de GALAXY Note aantekeningen en schetsen, terwijl de robotstofzuiger er zelf voor zorgt dat je vloer stofvrij blijft. We lichten hieronder een aantal nieuwe producten en oplossingen uit, die vanaf komend voorjaar in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Samsung Smart TV
De TV van de toekomst. De Samsung Smart TV moet de wijze waarop mensen vermaakt willen worden en toegang tot content hebben gaan veranderen. Met Smart Interaction, Smart Content en Smart Evolution wist Samsung de toekomst van de Smart TV te presenteren. De Samsung Smart TV is namelijk slimmer dan ooit. Voor de bediening is bijvoorbeeld geen afstandsbediening meer nodig. Met Smart Interaction kun je met je stem of een simpele handbeweging de TV bedienen. Door tegen de Smart TV te spreken kun je de TV aanzetten, het volume aanpassen of door webpagina’s scrollen.

Ook herkent de Samsung Smart TV via de geïntegreerde HD-webcam je gezicht. Daardoor heb je altijd direct toegang tot een wereld aan apps en content, zonder een wachtwoord te hoeven invoeren. Met Smart Content kan je filmpjes, muziek en vakantiefoto’s vanaf elk apparaat direct draadloos op je Smart TV afspelen. Ook kun je de GALAXY Tab of smartphone gebruiken als tweede tv-scherm. De Samsung Smart TV’s zijn Future Proof, want dankzij de Smart Evolution Kit kun je je TV vier jaar lang upgraden met de nieuwste technologie.

Samsung Smart home entertainmentapparatuur
Ook de home entertainmentapparatuur van Samsung wordt steeds slimmer. De Smart Blu-ray spelers en Smart Home Entertainment Systems combineren meerdere functies in één apparaat, waardoor veel andere apparaten overbodig zijn geworden. Met Wi-Fi en een volledige webbrowser aan boord beschikt de apparatuur over diverse nieuwe mogelijkheden. Je kunt een film op 3D Blu-ray kijken, van een concertopname op dvd genieten of in de Smart Hub de nieuwste apps ontdekken. Ook kun je met Samsung AllShare Play gegevens tussen diverse devices draadloos uitwisselen, zoals je camera, notebook of smartphone.

Het topmodel is het 7.1 channel 3D Blu-ray Home Entertainment System HT-E6750W. Dit is de eerste set waarin Samsungs baanbrekende buizenversterkertechnologie is opgenomen voor een rijker geluid. Deze vernieuwde technologie combineert de analoge buizenversterker (Vacuum Tube Amplifier) met een digitale versterker, die je film- en televisiebeleving naar een hoger niveau tilt. We hebben er even naar mogen luisteren, en kunnen alvast stellen dat de set die de kamer met een helder geluid goed wist te vullen zeker een nadere inspectie verdient. Of wat te denken van soundbars met ingebouwde Blu-rayspelers? Minstens zo interessant, met bijvoorbeeld het EK en de Olympische Spelen voor de deur. Adviesprijzen nog niet bekend, beschikbaar vanaf komend voorjaar.

Het Samsung DA-E750 audio dock is ’s werelds eerste docking station dat ook gebruikt maakt van de geïntegreerde buizenversterkertechnologie. Het 2.1 audio dock met de Vacuum Tube Amplifier heeft 100 Watt vermogen, glasvezelspeakers en beschikt over de mogelijkheden van AllShare, Airplay en Bluetooth, waardoor hij geschikt is voor verschillende soorten mobiele muziekspelers en smartphones. De DA-E750 heeft tevens een dual dock, zowel voor iDevices als Samsung Galaxy.

Lees meer over de DA-E750 in ons eerdere bericht naar aanleiding van de CES-introductie, of kijk voor meer informatie over het audio dock en eerder genoemde introducties op Samsung.com.

(klikbaar voor close-ups van de tubes die je linksbovenop vindt)

EDITORS' CHOICE