NIEUWSTeufel

Teufel introduceert System 7 THX Select 2

Redactie HiFi.nl | 14 maart 2012 | Teufel

Met de System 7 THX Select 2 presenteert Teufel een krachtige, maar in verhouding compact home cinema systeem. Vermogen en optiek zijn de sleutelwoorden bij deze toevoeging aan het aanbod van Teufel.

De prijs ligt lager dan die van de System 8 THX Ultra 2, maar dit nieuwste Teufel systeem haalt het maximale uit de gebruikte materialen en kan op deze manier in de thuisbioscoop een sound van topklasse leveren.

De satellieten kunnen met een vermogen van 180 Watt een volume van 107 dB/1m produceren. De MDF behuizing met gelaagd pianolak en massieve aluminium fronten biedt plaats voor twee 130 mm vlakke membraan drivers, die verantwoordelijk zijn voor de lage middentonen. Een 25 mm stoffen tweeter produceert de frequenties tot 22.000 Hz. De satellieten hebben sierringen van massief aluminium. Het THX certificaat is daarnaast een betrouwbaar kwaliteitskenmerk voor hoogwaardige audio.

Terwijl de satellieten zowel als Front en Center kunnen worden ingezet, heeft de klant voor de Rears de keuze: ofwel hij gebruikt hier twee extra (identieke) directstralers, of hij kiest voor de bijpassende dipolen die het volume tegelijkertijd in tegengestelde richtingen uitstralen en zo dankzij muurreflecties en de juiste Phase, in het gebied achter een diffuus klankbeeld produceren dat dichtbij de sfeer van een echte bioscoop komt. Zowel optisch als qua technische data harmoniseren de dipolen met de satellieten: 160 Watt belastbaar vermogen en eveneens 107 dB/1m maximaal vermogen spreken voor zich. Verantwoordelijk voor deze uitstekende cijfers zijn bij de dipolen elk twee 25 mm stoffen tweeters, twee 100 mm midrange chassis en een (naar de muur gerichte) 139 mm woofer.

De set wordt compleet gemaakt met de subwoofer S 8000 SW THX Ultra 2. Ook deze 500 Watt sterke bas heeft de THX Ultra 2 licentie en doet ook in het Teufel System 8 THX Ultra 2 dienst. De S 8000 is ook nog eens de kleinste subwoofer ter wereld die dit THX certificaat heeft verkregen. Met slechts een 300 mm chassis en een klein volume van de behuizing van slechts 80 liter, bereikt hij een maximaal volume van 114 dB bij 40 Hz met een lineariteit van +/- 1 dB. De onderste grensfrequentie (-3 dB) ligt bij 25 Hz.

Als set vult de System 7 THX Select 2 ruimtes tot 50 m² met een home cinema sound. De nieuwe Teufel System 7 THX Select 2 is voor €2599,99 euro verkrijgbaar op de website van Teufel.

Teufel heeft ook een Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE