NIEUWSKEF

KEF Q-Serie op de redactie


Redactie HiFi.nl | 13 maart 2012 | KEF

Opnieuw raak op de redactie vandaag. We krijgen regelmatig mooie pakketten geleverd om tijdelijk mee aan de slag te gaan, in onze luistersets op te nemen, of even warm te houden tot een recensent ermee aan de slag gaat. Ditmaal mochten we een KEF home cinema systeem in ontvangst nemen, bestaande uit een KEF Q400b, twee KEF Q300 en twee KEF Q500 speakers.

Het was even een gesjouw, maar dan heb je ook wat. Allereerst de KEF Q400b: deze subwoofer heeft een gesloten kast met een woofer van 250mm die wordt aangedreven door een ingebouwde 200W klasse D versterker. De actieve subwoofer van de nieuwe KEF Q-Serie is verkrijgbaar in kersenhout, donker eiken en walnoothout.

Vervolgens mochten we de KEF Q300 uitpakken. De Q300 is een compacte monitorluidspreker die eerder uitgebreid is besproken op HiFi.nl. Lees hier de recensie over deze kleine maar degelijke speakers.

En als laatste pakten we de KEF Q500 uit. Dit is de kleinste uit de nieuwe reeks KEF Q-Serie vloerstaande luidsprekers. Maar alle vloerstaanders uit de nieuwe Q-Serie delen dezelfde audiofiele technologie met dezelfde basisconfiguratie. Als front speakers in een thuisbioscoop opstelling is de KEF Q500 moeiteloos in staat om de kamer te laten overstromen met een sterke en heldere klank.

Kijk ook eens op de KEF Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE