NIEUWSMola-Mola

Aangenaam: Mola-Mola

Redactie HiFi.nl | 10 maart 2012 | Mola-Mola

Bruno Putzeys, bekend van UcD en Ncore, en Jan-Peter van Amerongen, eigenaar Hypex, kondigen een nieuw merk aan, Mola-Mola. Als eerste lanceren zij een voor- en eindcombinatie en een DAC.

De Mola-Mola voorversterker is een vrij traditioneel apparaat met vijf ingangen die allemaal gebalanceerd of ongebalanceerd gebruikt kunnen worden. Verder is er ruimte voor een phonotrap of DAC. De DAC heeft, volgens Mola-Mola, als kenmerk dat de DSP-gestuurde kristaloscillator enerzijds direct lockt op een nieuw signaal, maar vervolgens steeds ongevoeliger wordt voor jitter, tot hij na een paar minuten zo goed als helemaal vrijloopt.

Achter alle drie de Mola-Mola producten zit het ‘audio-objectivisme’ van Putzeys. “We weten allemaal dat slecht metende apparaten soms best fijn kunnen klinken. Alleen is de gewoonlijke gevolgtrekking dat goede cijfers dus ook nergens goed voor zijn totaal onlogisch. Een serieus audiofiel is niet zomaar naar fijn geluid op zoek, maar naar iets wat ons dichter bij het origineel brengt. Door te beweren dat vervorming, jitter en andere problemen pas hoorbaar worden bij belachelijk hoge niveaus, hebben die skeptici de kloof alleen maar verbreed. De technische middelen waarmee hoorbare fouten verwaarloosbaar klein gemaakt kunnen worden, zijn daarmee onbenut gebleven. Door subjectivisten omdat ze niet meer vertrouwen in het doel, door skeptici omdat ze vinden dat het allang goed genoeg is. Ik verzeker je dat dat niet zo vlot gaat. Elke keer dat ik een versterker een stap opzij hoor zetten voor de muziek, blijkt het ding buitengewoon puike cijfers te hebben.” 

MERK

EDITORS' CHOICE