NIEUWSTeufel

Nieuw op de redactie: Teufel Theater

Redactie HiFi.nl | 16 maart 2012 | Teufel

Vrijdagmiddag en we hadden weer een klein uitpakfeestje op de redactie van HiFi.nl. Het Berlijnse Teufel leverde ons deze week de Theater 400 set, die we na de eerste indrukken op de redactie bij een recensent thuis zullen plaatsen voor nader onderzoek. 

De Teufel Theater 400 is een compleet home cinema systeem van duizend euro, bestaande uit twee grote staanders, twee T 110 D dipolen, een center en een krachtige subwoofer - de T 1000 SW.

De vloerstaande T 400 luidsprekers en de T 110 Center hebben dezelfde tweeter en hetzelfde midrange chassis, waarbij de center dankzij een naar achter geplaatste positionering van de tweeter voor een goede impulsweergave en hoge spraakweergave zorgt. De T 110 dipolen zijn met dubbele tweeter en woofer uitgerust en en moeten de surround-effecten ruimtelijk en overtuigend weergeven. In combinatie met de Front luidsprekers moeten de dipolen voor een complete surround sound zorgen. 

De subwoofer
Compact, krachtig en met veel druk. De diepgang tot 33 Hz wordt mogelijk gemaakt door een 250 mm woofer in combinatie met de 250 Watt eindversterker. Ruimtes met een oppervlakte tot veertig vierkante meter zijn met een goede en volle bas te voorzien. Volgens de Duitse luidsprekerfabrikant is de set geschikt voor ieder genre muziek en film, of het nu klassieke muziek, jazz, pop of hoog dynamisch filmgeluid met een diepe bas betreft. We zullen het binnenkort zelf gaan ervaren, en uiteraard uitgebreid beschrijven. 

De Theater 400 is overigens ook geschikt voor audiostreaming met de Raumfeld Connector, de WLAN-netwerkspeler die je met de gratis Raumfeld App (iOS en Android) kunt bedienen, voor draadloos toegang tot internetradio, muziekdiensten en bijvoorbeeld je externe harde schijf.

Teufel heeft ook een HiFi.nl Special Page

MERK

EDITORS' CHOICE