NIEUWSRotel

Rotel RSX-1562 nu op de markt


Redactie HiFi.nl | 06 maart 2012 | Rotel

Rotel lanceert een nieuwe high-end AV receiver: de RSX-1562. Met deze introductie lanceert het merk een nieuwe surround receiver voorzien van de laatste technieken op audio- en videogebied. Uitgerust met krachtige versterkers levert deze Rotel verbluffende prestaties in zowel home cinema als stereo-opstellingen.

Rotel is al bijna vijftig jaar actief in de audio/videobranche en heeft door de jaren heen een sterk imago opgebouwd. Ook de RSX-1562 bouwt voort op deze ervaring van Rotel. Een fantastische geluidskwaliteit, eenvoudige bediening en excellente audio- en videoprocessing zijn kenmerken van deze nieuwe receiver.

Voor videoprocessing en upscaling van beeldmateriaal is de RSX-1562 voorzien van de allerlaatste Faroudja Torina chipset. Of het nu om Blu-Ray gaat of bijvoorbeeld om DVD; deze zeer hoogwaardige chipset zorgt voor een perfect HD-beeld van zowel analoog als digitaal videomateriaal.

Ook op het gebied van geluidsweergave zorgt het nieuwste product van Rotel voor de best mogelijke kwaliteit. Twee 32-bit DSP’s en 24-bit/192k DAC’s zorgen voor een perfecte decodering van data, zowel voor film als muziek. Om alle apparatuur aan te sluiten is de RSX-1562 voorzien van zes HDMI- ingangen en heeft daarnaast twee HDMI-uitgangen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een plasmascherm en projector gelijktijdig aan te sturen.

In een multiroom- of domoticasysteem kan de RSX-1562 perfect gebruikt worden als het middelpunt van de audio- of video-integratie. Dankzij RS-232 is de Rotel met elk domoticasysteem te integreren en aan te sturen.

De RSX-1562 is door zijn vele mogelijkheden, uitmuntende prestaties en eenvoudige bediening de perfecte oplossing voor consumenten die op zoek zijn naar een geluids- en beeldbeleving op zeer hoog niveau.

De Rotel RSX-1562 is leverbaar in zwart en zilver voor een prijs van 2600 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Rotel, en op de Special Page van Bowers & Wilkins.  

MERK

EDITORS' CHOICE