Cambridge Stream Magic 6 in april beschikbaar

Redactie HiFi.nl | 29 februari 2012 | Cambridge Audio

Cambridge Audio stelde op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwe Stream Magic 6 al aan ons voor. Vanaf april 2012 is de digitale muziekverzorging van de Stream Magic 6 ook in Nederland op de markt te vinden. 

De Stream Magic 6 is ontwikkeld in het eigen research en ontwikkelingslaboratorium van Cambridge Audio, hartje Londen. Stream Magic 6 staat voor digitale muziekverzorging van uiteenlopende bronnen in hoge kwaliteit. Stream Magic 6 is ook nog eens doodsimpel te bedienen, elegant vormgegeven en betaalbaar. De volledige brochure vind je onderaan dit bericht.

Stream Magic 6 biedt de gebruiker van digitale muziekbronnen een weelde aan mogelijkheden om de beste geluidskwaliteit in huis te halen. Muziek via PC, Mac- en NAS- drivers gaat rechtstreeks in de Stream Magic 6 dankzij de UPnP audio streaming compatibiliteit. Alle bekende formats worden ondersteund inclusief “beter dan CD” 24 bits files.

De muziek server haalt bovendien het beste uit internetradio, inclusief 20.000 gecodeerde stations, zenderkeuze op naam, genre of locatie. Met Stream Magic 6 kun je dankzij de twin 24 bits digitale ingangen de kwaliteit van digitale bronnen, zoals TV, Blu-ray, iPod/i Pad docking stations en wat zich nog meer aandient, dramatisch verbeteren. Daarboven zorgt de 24 bits USB-connector dat audio via p.c. of Mac wordt doorgegeven in een ‘beter dan CD’ kwaliteit.

De Stream Magic 6 is zowel rechtstreeks als via de afstandsbediening intuïtief te bedienen, zonder een raadselachtige handleiding te moeten raadplegen. Een van de opvallendste mogelijkheden van de Stream Magic 6 is een toegewezen iPod of iPad app waardoor het volume van zowel de Stream Magic 6 of Cambridge Audio versterker of AV receiver geregeld kan worden.

“In de Stream Magic 6 konden we de ervaring die we in het NP30 project optreden verder verfijnen” zegt Matthew Bramble, technisch directeur van Cambridge Audio. “Ons team had er veel plezier in vertrouwde en uitputtend uitgeteste platforms te verbeteren. Soms kun je hi-end componenten opnamen verbeteren of de schakeling herontwikkelen. Al met al hebben we een fantastische klus geklaard.”

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje; 

  • Simpel, ongecompliceerd afspelen van elke met DNLA of UNnP uitgeruste laptop, notebook p.c., MAC of NAS-hard drive;
  • Toegang tot meer dan 20.000 volwaardige en beproefde internet radiostations;
  • Vlekkeloze verwerking van bekende streaming diensten als Pandora, Rhapsody, Aupeo en meer voor rechtstreekse verwerking zonder inzet van een PC;
  • Audio Technologies/in- en uitgangen Twin Wolfson WM8740 DAC’s in dubbele differentiaal configuratie;
  • Tweede generatie Anagram Technologies ATF2 24 bit/384 kHz audio overbemonstering;
  • Nieuwe 25 bit/ driverloze USB audio- ingang of tot 24 bit/192 kHz via USB ingang met de gratis Cambridge audio driver;
  • Kernel streaming en ASIO met asynchrone overbrenging worden ondersteund;
  • Digitale audio ingangen (optisch of coax) voor verbeterde weergave van TV, settop boxes, Blu Ray spelers enz.
Drie filterposities (lineair, minimum, steil) voor proefondervindelijk beste luisterresultaten op elke ingang;
  • Analoge uitgangen (cinch en XLR) voor aansluiting op een hifi systeem.
Tot 24 bit/96 kHz “beter dan CD” streaming in studiokwaliteit, 24 bit WAV en FLAC downloads. Ondersteunt ook alle bekende CODEC’s als MP3, AAC, WAV, OGG Vorbis en 88.2 kHz bestanden.

De Stream Magic 6 is beschikbaar vanaf april 2012 voor een adviesprijs van €995,- euro. Kijk voor meer informatie op de website van Dimex of neem contact op via 070-404 26 47 of info@dimex.nl. Dimex heeft ook een Special Page op HiFi.nl, en in onderstaande brochure lees je ALLES over de Stream Magic 6. 


EDITORS' CHOICE